skip to Main Content
Jeroen Krabbé in nieuwe serie op zoek naar Spaanse kunstenaar Pablo Picasso

Jeroen Krabbé in nieuwe serie op zoek naar Spaanse kunstenaar Pablo Picasso

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MÁLAGA – Kunstenaar Jeroen Krabbé is in zijn nieuwe programma “Krabbé zoekt Picasso” op zoek naar het spoor van de kunstenaar en zijn vrouwen in Spanje maar ook in Frankrijk en Italië. Het roerige en turbulente liefdesleven van Pablo Picasso drukte een grote stempel op zijn carrière. Een nieuwe liefde luidde een nieuwe periode in qua stijl en kleurgebruik. De achtdelige serie is begonnen in Málaga, de stad waar Picasso geboren werd.

Wat was de weerslag van de vele vrouwen in Picasso’s leven op de veranderingen in zijn werk? In acht afleveringen vertelt Jeroen Krabbé over zijn fascinatie voor de verwevenheid tussen Picasso’s kunst en zijn persoonlijke leven. Kubistische liefdesverklaringen, surrealistische toespelingen op een geheime affaire en romantische portretten van een ballerina. Hoe abstract Picasso’s werk soms ook is, zijn schilderijen lezen als een dagboek dat zijn persoonlijke levensverhaal vertelt. Terugkerende thema’s zijn, naast vrouwen, politiek, verlies en geweld.

Jeroen Krabbé: “Ik heb mij een jaar lang in Picasso verdiept en dat heeft mij slapeloze nachten opgeleverd. Picasso was een geniale kunstenaar met een ongekend talent dat zich al op zeer jonge leeftijd openbaarde. Tegelijkertijd was het een chaotische man met een heftig karakter. Hij had vrouwen bij de vleet en liet een spoor van verderf achter. Hoe die twee zaken samenkomen in zijn adembenemende kunst, fascineert mij enorm.”

De eerste aflevering is reeds uitgezonden waarin Málaga, de geboortestad van Málaga en Barcelona te zien waren. Daarnaast worden er ook nog bezoeken gebracht aan Madrid en Barcelona in Spanje maar ook Parijs, de Franse Rivièra, Normandië en Rome, allemaal plaatsen waar Picasso inspiratie vond voor zijn grootse kunst.

De tv serie “Krabbé zoekt Picasso” is niet de eerste keer dat Jeroen Krabbé op zoek gaat naar de roots van een kunstenaar want deze reeks is een vervolg op het succesvolle serie Krabbé zoekt Van Gogh. Uitzendingen zijn te bekijken via de website of via de televisie op de donderdagen op NPO2.

Bekijk de eerste aflevering via deze website.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken