skip to Main Content
Politie arresteert Nederlandse verdachten diamantroof 2005 in Valencia

Politie arresteert Nederlandse verdachten diamantroof 2005 in Valencia

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – De Nederlandse marechaussee heeft in samenwerking met de Spaanse politie zeven mensen aangehouden die als verdachte gezien worden van de diamantroof op Schiphol in 2005. De politie heeft er dus 12 jaar over gedaan om de verdachten van die zaak op te sporen waarbij er vijf mannen en twee vrouwen werden opgepakt in Valencia en Amsterdam.

De zeven opgepakte personen worden verdacht van de gewelddadige overval op een waardetransport waarbij ze gewapend met vuurwapens een geldwagen gevuld met diamanten konden stelen. Volgens de media ging het om een buit van ruim 67 miljoen euro waarvan een deel direct na de overval werd teruggevonden in een vluchtauto. Het is nog niet bekend wat er met de overige 43 miljoen aan diamanten is gebeurt.

Het is niet helemaal bekend wie van de verdachten werden opgepakt in Valencia en of dat gebeurde in de stad Valencia zelf of in de provincie of deelstaat – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken