skip to Main Content
Valse berichten over het uit de schappen halen van Mercadona producten op Sociale media Spanje

Valse berichten over het uit de schappen halen van Mercadona producten op Sociale media Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Mercadona is opnieuw het slachtoffer van valse nieuwsberichten over het uit de handel halen van producten. De reden daarvoor zou zijn dat het Spaanse Ministerie van Gezondheidszaken 11 producten die bestanddelen hebben die kanker kunnen veroorzaken, uit de handel hebben gehaald. Er is echter totaal niets waar van deze berichten. Het Ministerie van Gezondheidszaken heeft nooit opdracht hiertoe gegeven en er is niet eens sprake van een onderzoek naar deze producten.

In principe gaat het zelfs om hetzelfde bericht van een jaar geleden waarin 11 producten van het merk Deliplus en Solcare ingrediënten zouden hebben die kanker zouden kunnen veroorzaken. Het bericht werd geplaatst door het zogenaamde Agencia Española de Medicamentos, iets wat niet bestaat. Een van de bekendste producten die op de lijst staan zijn de lichaamscremes met olijfolie, een van de meest verkochte producten bij Mercadona.

De politie in Spanje heeft op Twitter geplaatst dat het om valse berichten gaat, iets wat ook door het Ministerie van Gezondheidszaken bevestigd werd. Er heeft geen onderzoek plaatsgevonden, er zijn geen kankerverwekkende stoffen gevonden in deze genoemde producten en er is geen sprake van een verbod op deze artikelen. Het gaat om vase berichten en geruchten – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 28 reacties
 1. Mercadona levert goede producten, is goed voor zijn klanten, is goed voor zijn leveranciers en is heel goed voor zijn personeel. Maar altijd als je goed bent dan komt die corrupte jaloerse duivel bij enkele mensen in beweging om dat stuk te maken. Jammer dat er van dit soort mensen bestaan.

  1. Bij Juan Moreno, merk ik ook dit soort gedrag. Remco verzorgt ons elke dag nieuwsberichten in Nederlands vertaald, helemaal gratis en dan zit er een te Ouwe Oeren over een taalfoutje, of word er opgemerkt dat er zoveel met dikke letters geschreven word. Bedankt Remco voor jou actuele nieuws.

 2. Nu Juan Moreno wat let je, ga dan lekker bij ze zitten elke dag dat jij het kan verbeteren.
  Maar je weet drommels goed wat er staat en wat ermee bedoeld word, dus maak je niet zo druk. Er zijn veel belangrijker zaken dan dit. Wens verder iedereen een fijne dag verder vanuit een bewolkt en nat Nederland.

 3. Vind het maar een matige winkel, op een of andere manier ook een doolhof altijd. En zo goedkoop zijn ze vaak niet. Gelukkig hebben we hier alle keuze, Eroski, Carrefour (mijn favoriet), Al CAmpo, Hipercor hypermarches en de Aldi, Mercadonas, Lidles, Supercor, Dia en de kleinere zaakjes.

  1. Ieder zijn goesting! Ik ga bij Lidl, Mercadona en soms Aldi. Supercor = superduur volgens mij, maar wie ben ik?
   P.S. Wij nemen producten van Oliva ook mee naar België voor de hele familie! Nog niemand horen klagen, allen super tevreden!

 4. Jongen jongen!
  Wat een onzin,we gebruiken deze creme en produchten van Mercadona,al jaren! Geweldige spul,mooie winkel,fijn personal! Ook de vis en brood,iedere dag vers,en niet DUUR, niks mis mee! We komen er graag!
  Fijne week nog! Ineke van Bragt! Uit Sayalona,Andalucia!

 5. Geweldige winkel de Mercadona.
  Zodra wij in Spanje zijn meteen naar de Mercadona.
  Neem ook altijd de Oliva producten mee ook voor vrienden en familie.
  Ook een compliment voor elke dag weer Spanjevandaag met berichten over ons favoriete land.

 6. Artikel over Mercadona vindt ik super: wij gaan in September weer eens naar Almuñécar en (natuurlijk) bij de familie in Torvizcon. Waar vindt ik Mercadona in die omgeving? Muchas gracias alvast bij voorbaat.

 7. Juan Moreno. Schoolmeestertje spelen?
  Laat een ieder lekker in z’n waarde en geniet vooral van Remco’s berichten.
  Wat heeft het toch voor zin om altijd maar weer over die taalfoutjes te zeuren.
  Ieder doet waar die goed in is.
  Remco bedankt voor elke dag Spanje Vandaag

   1. Ik wou dat er wat meer buitenlandse producten waren, anders de perfecte winkel ik ga daar alle dagen heen in Salou vroeger noemde de winkel “ANA”

 8. Een jaar geleden verscheen dat Carrefour vele Eroski warenhuizen zou overnemen, dat in oktober. Ook nog niets van gemerkt; Zo wordt er veel gezegd en geschreven zonder waar te zijn.

  1. Er zijn al een aantal Eroski winkels omgebouwd door Carrefour. Mijn buurman werkt voor een bedrijf… hij was al in Malaga, Sevilla, Lorca en er komen nog veel meer. Is dus geen flutverhaal…. het gebeurt.

 9. Mercadona is een topwinkel. Ik ga 5x per jaar naar mijn 2de verblijf en doe er al mijn inkopen. Die Oliva crème neem ik ook mee naar België en ben er ZEER tevreden over.
  Mensen zouden,, ipv anderen in een negatief daglicht te zetten, zich op een constructieve manier moeten bezighouden ipv roddels te verspreiden.

 10. Even over onze taal:
  Het is in discrediet brengen, niet stellen.
  Commentaar lever je, niet maken.
  Sorry dat ik hierover val. Komt overigens ook voor in de berichten van van Remco. Vind ik jammer.

 11. Voor ons een super winkel. Tegenwoordig heeft iedereen commentaar , alles is niet goed , vlees, vis , etc. maar wij blijven bij mercadonna.
  Ben je het er niet mee eens , blijf dan weg ga ergens anders commentaar maken .

 12. Gebruik het ook al jaren , jammer om een goed bedrijf in diskrediet te stellen . Mercadona is een super winkel ga er altijd mijn boodschappen doen.

  1. Ja, Diana, ik gebruik hun producten ook altijd en ben er heel erg tevreden mee. Neem ze mee voor vrienden in Nederland die er altijd om vragen. Het zijn gewoon geweldige producten van Deliplus. Heel erg dat Mercadona zo in diskrediet gebracht wordt. Doe met veel genoegen mijn boodschappen daar en zal dat ondanks alle berichten zeker blijven doen !

   1. Ik vind de berichten van Remco altijd heel leuk en die mensen die overal vommentssr op hebben moeten ze masr niet meer lezen ik vind dat heel plat gezegd Mierenneukers. Verbeter de wereld begin met jezelf zou ik xeggrn. Ga zo gewoon door Remco ik vind je artikelen geweldig chapeau. Vriendelijke groeten vanuit Brasil in September weer in Spanje. Tony Claasen de Drouton en Norvège

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken