skip to Main Content
Geen Coca Cola en chocoladebroodjes meer op scholen in Andalusië

Geen Coca Cola en chocoladebroodjes meer op scholen in Andalusië

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

SEVILLA – De autonome regering van de deelstaat Andalusië gaat de strijd aan tegen het overgewicht bij kinderen en volwassenen. Om een betere gezondheid te bewerkstelligen heeft men vele nieuwe regels bedacht die binnenkort in werking zullen treden of reeds actief zijn. Hieronder bevindt zich de nieuwe wet die het verkopen van suikerhoudende dranken zoals Pepsi, Fanta en Coca Cola en de verkoop van zoetigheden zoals chocoladerepen en broodjes verboden maakt.

Volgens de krant Diario Sur heeft 16,6% van de volwassenen en een op de vier kinderen in Andalusië last van overgewicht. De nieuwe wetten die men nu bedacht heeft in Andalusië zijn met name bedoeld om de kinderen te beschermen en de obesitas en overgewicht tegen te gaan.

Om een betere gezondheid te bewerkstelligen is men begonnen bij de scholen waar het verkopen van suikerhoudende dranken en snacks verboden wordt. Dat houdt dus in dat de scholen alle vending machines weg moeten halen of de producten daarin vervangen voor gezondere varianten. Doet men dat niet dan kunnen er boetes gegeven worden tot maar liefst 250.000 euro.

Scholen

De Junta de Andalucía richt zich met deze nieuwe wetten en regels (officieel de Ley para la Promoción de una Vida Saludable) vooral op de “infantil en primaria” scholen met de jongste kinderen terwijl die scholen voor de “secundaria en bachillerato” minder strenge regels hebben maar nog steeds gebonden zijn aan eisen wat betreft de verkoop van producten met suiker, zout en vet in de bars en restaurants.

Ziekenhuizen

Overigens gelden de nieuwe wetten niet alleen voor de scholen maar ook voor ziekenhuizen en openbare plaatsen. Zo hoeft men in de ziekenhuizen de machines waar frisdranken en koffie verkocht worden niet te verwijderen maar dient er wel altijd een machine naast te staan waar men gratis drinkwater uit kan halen of dient men flessen met water in de vending apparaten te stoppen.

Bars en restaurants

In bars en restaurants in Andalusië is het vanaf nu verplicht om een gratis fles of kan water met glazen te geven terwijl supermarkten  en restaurants ook gezonde menu’s en producten moeten aanbieden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Nog een tip voor de scholen. Je schijnt dat ze in Sevilla heel goedkoop aan sinaasappels kunnen komen, die los vanuit de auto of bestelbus worden verkocht!?

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken