skip to Main Content
Movistar gaat films en series van Netflix aanbieden in Spanje

Movistar gaat films en series van Netflix aanbieden in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De oorlog tussen beide internet en streaming aanbieders lijkt voorbij nu bekend is geworden dat Movistar en Netflix samen gaan werken in de toekomst. Movistar is in Spanje de grootste aanbieder van internet via de kabel of fyber en daarnaast met de Fusion pakketten de aanbieder die het breedste assortiment aan films en series heeft. In navolging van concurrenten Vodafone en Orange zal Movistar na de zomer ook de producties van Netflix gaan aanbieden.

Het “streamen” van films en series wordt ook in Spanje steeds populairder en helemaal met het steeds groter netwerk van extra snelle internetverbindingen is het kijken via internet steeds beter en uitgebreider aan het worden. De grootste leverancier van ADSL internet via fyber en gewone telefoonkabels is Movistar en met de samenwerking met Netflix wordt het aanbod van televisie alleen maar groter en beter.

Het principeakkoord tussen Movistar en Netflix is reeds getekend maar er moet nu gewerkt gaan worden aan hoe men de inhoud van series en films van Netflix in het Movistar+ platform gaat invoeren en aanbieden en wanneer kan dat kan gaan gebeuren. Een ding is nu al zeker, het hele systeem zal pas na de zomer van kracht gaan omdat het een en ander technisch opgelost dient te worden.

Daarnaast is nog niet helemaal bekend hoe men Netflix gaat aanbieden op het Movistar+ platform. Dat kan gebeuren door de Netflix service via Movistar te contracteren, net zoals bij Vodafone, of het invoeren van nieuwe tarieven waarbij er pakketten kunnen komen met en zonder Netflix.

De samenwerking tussen de giganten Movistar en Netflix zat er al een tijd aan te komen maar het zal voor een aardbeving binnen de sector gaan zorgen. De vraag is natuurlijk wie volgt er? Zullen in de toekomst ook HBO en Amazon Prime Video onderdeel gaan worden van Movistar?

Voetbal

Een van de redenen waarom de televisieaanbieders zoals Movistar, Vodafone en Orange al hun aandacht richten op de streamingdiensten van films en series is het feit dat de rechten om voetbalwedstrijden te kunnen uitzenden steeds duurder worden en het bijna niet meer haalbaar is om miljarden te betalen voor de Spaanse competitie etc. Movistar heeft nu veel rechten maar om het uitzenden van voetbal rendabel te maken zouden de klanten drie keer meer moeten betalen.

De Liga de Fútbol Profesional (LFP) wil volgend jaar waarschijnlijk 2,3 miljard euro hebben voor de uitzendrechten van de wedstrijden tussen 2019 en 2022 maar de aanbieders van televisie platforms zien dat soort bedragen als veel te hoog. Terwijl het er op lijkt dat Movistar, Vodafone en Orange afhaken voor deze voetbalrechten zijn er nieuwe mogelijke kandidaten die wel bereid zijn om miljarden uit te geven waarbij namen genoemd worden van Facebook en Amazon.

Foto: El Confidencial

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 3 reacties
 1. Ik kijk Netflix gewoon via de Smart TV, zit erop als App.
  Ook op de laptop.
  Heb ik Movistar niet voor nodig en het voetbal als ik het al wil zien, kijk ik wel in een bar, wel zo gezellig met grote groepen mensen hahaha.
  En dat is zonder ultra snelle internet verbinding want die is in veel plaatsen buiten de dorpen en steden niet eens te krijgen nog.
  Maar ik snap wel dat Movistar deze stap zet, ze houden zo meer klanten binnen de deur, althans dat hopen ze.
  In Spanje hebben op te veel gebieden, zoals TV, elektra etc. bedrijven een monopolie.
  Bedrijven als een Netflix zorgen ervoor dat die doorbroken wordt!
  Dat is mijn hoop voor de toekomst, nou nog betrouwbare goedkope elektra via een ander bedrijf en Endesa kan van mij de pot op!
  Tips iemand??

  1. Heb je dan een netflix-abonnement in België of Nederland waarmee je in Spanje inlogt? Hoe zwaar is je internet dan? Ik ben op zoek naar verschillende mogelijkheden die eventueel tijdelijk kunnen stopgezet worden bij afwezigheid.

 2. En zo langzamerhand wordt voetbal dus voor de kijkers onbetaalbaar. Als die eenmaal massaal afdruipen, dan hoop ik dat die hele gestoorde santekraam in elkaar stort. De bedragen die er nu aan verdient worden zijn een gruwel voor weldenkende mensen en daar moet eens een einde aan komen. Dat gaat op deze wijze vanzelf wel lukken dus.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken