skip to Main Content
Slecht weer zorgt voor wateroverlast en problemen in Málaga en Alicante

Slecht weer zorgt voor wateroverlast en problemen in Málaga en Alicante

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De Spaanse weerdienst had al gewaarschuwd voor het fenomeen DANA ofwel gota fria en de gevolgen zijn te merken geweest in provincies zoals Málaga en Alicante maar ook op veel andere plaatsen langs de Middellandse Zeekust. De wind ging behoorlijk tekeer waardoor veel bomen en muren omwaaiden terwjl de hevige regenval wat gepaard ging met hagel op diverse plaatsen voor veel wateroverlast zorgde.

Málaga

De wind was een van de belangrijkste kenmerken van het weerfenomeen DANA waarbij deze op veel plaatsen windkracht 8 bereikte wat gelijk staat aan zo’n 70 km/u met pieken tot 100 km/u. Hierdoor was het niet alleen erg onrustig aan land maar ook op de zee waar de golven hun kracht lieten zien. De wind zorgde voor omgevallen bomen, muren, tafels en stoelen van terrassen en veel rotzooi op straat.

In Málaga moest een 60-jarige fietsende buitenlandse vrouw worden opgenomen in het ziekenhuis nadat ze was geraakt door een omvallend stoplicht. Daarnaast raakte iemand anders gewond in Fuengirola toen de deksel van een waterdepot hem in het gezicht raakte, aldus de krant Diario Sur.

In totaal kregen de hulpdiensten in de provincie Málaga meer dan 250 telefoontjes binnen en moesten ze bijna net zoveel keer uitrukken om ergens te helpen. In het centrum van de stad Málaga waren er veel straten die te maken hadden met de wateroverlast door de hevige regenval wat op sommige momenten gepaard ging met hagel, terwijl de staten zelf vol lagen met takken en bomen. Datzelfde beeld was ook te zien in andere gemeenten zoals Fuengirola, Torremolinos en Vélez Málaga.

Bekijk hier foto’s van de storm in Málaga.

Alicante

Ook in de provincie Alicante heeft het slechte weer van zich laten horen en heeft de DANA voor veel problemen gezorgd. Volgens de krant Diario Información viel er in slechts 12 uur tijd net zoveel regen als normaal in 4 maanden. We hebben het dan over meer dan 170 km/m2 aan regenwater wat uiteraard voor veel wateroverlast zorgde op veel plaatsen in de provincie. De meest getroffen regio’s of comarcas waren Marina Alta en El Comtat.

Het vele regenwater is goed nieuws voor de landbouwsector die eindelijk water zien maar vanwege de kracht waarmee de regen naar beneden kwam zorgde dat ook weer voor schade en wateroverlast. Op veel plaatsen steeg het water in de normaal gesproken droge rivierbeddingen enorm maar raakte het water niet buiten haar oevers. Het water zorgde weliswaar voor straten die blank stonden maar echte grote problemen zijn er niet gemeld.

Net zoals in de hoger gelegen delen van de Provincie Málaga viel er ook in de hoger gelegen delen vanaf 800 meter hoogte sneeuw in de provincie Alicante. De bergen van de Sierra de Aitana, Sierra de Mariola en La Serrella waren wit gekleurd door de sneeuw, net zoals in de gemeenten Font Roja en Alcoy.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken