Jager verdrinkt bij reddingspoging honden in Huesca

Jager verdrinkt bij reddingspoging honden in Huesca
Beeld: Guardia Civil / Publico

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

HUESCA – In een irrigatievijver in de gemeente Binaced in de provincie Huesca is een 64-jarige jager om het leven gekomen toen hij probeerde zijn honden te redden. Deze jachthonden waren via een opening in een hek in de irrigatievijver terecht gekomen en uiteindelijk overleden.

De politie kreeg zondagmiddag een melding binnen dat een jager niet meer was teruggekeerd van het jagen waarna een zoektocht begon in het gebied waar de jager normaal gesproken ging jagen. De politie ging met de hulp van inwoners van het dorp op zoek naar de jager.

Na enkele uren zoeken vond men een jachtgeweer en een jas bij een hek. Daarnaast zag men diverse honden drijven in een grote irrigatievijver. Er werden specialisten van de Guardia Civil bijgehaald waaronder een duiker die uiteindelijk het lichaam van de overleden jager vond.

Het is nu nog onbekend of de jager in het water is gevallen bij zijn reddingspoging of dat hij het water is ingesprongen waarbij hij verdronken is.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

1
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
anton74

Er verdrinken zo vaak mensen in dit soort met zijl omringde plassen dat ik niet snap waarom ze niet verplichten om er een trapje te plaatsen voor noodgevallen. En ik snap ook niet dat mensen er toch in gaan terwijl je kunt weten dat ze vervolgens nat het zijl niet meer op kunnen.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.