menu: rubrieken, zoeken & meer

Spanje op 78e plaats op ranglijst wat betreft de beheersing van de pandemie

Spanje op 78e plaats op ranglijst wat betreft de beheersing van de pandemie
Beeld: 123rf

Spanje op 78e plaats op ranglijst wat betreft de beheersing van de pandemie

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Spanje staat op een niet zo eervolle 78e plaats op een ranglijst van 98 landen waarin gekeken is naar de wijze hoe men met de pandemie omgaat. De lijst die samengesteld is door het Australische Lowy Institute plaatst Nieuw Zeeland bovenaan de lijst en Brazilië helemaal onderaan de lijst . Australië zelf staat op de 8e plaats.

Het Lowy Institute heeft allerlei zaken die met de wijze waarop een land en de autoriteiten zijn omgegaan met de corona-pandemie op een rij gezet, onderzocht en vergeleken. Daaruit zijn bepaalde conclusies te trekken en na 36 weken Covid-pandemie staat Spanje op een 78e plaats op deze lijst.

Spanje heeft een score gehaald van 31,2 waarmee het land onder Libië (31,7) staat en boven de Filipijnen (30,6). Als we kijken naar Nederland dan doet deze het ook niet al te best met een 75e plaats en een score van 33,5 terwijl België de 72e plaats heeft gehaald met 35,6 punten.

Uiteindelijk staat op de lijst van 98 onderzochte landen Nieuw Zeeland helemaal bovenaan met een score van 94,4 gevolgd door Vietnam (90,8), Taiwan (56,4), Thailand (84,2) en Cyprus (83,3) op de top vijf vol te maken. Bekijk de hele lijst HIER (onderaan de pagina).

Om de prestaties te meten is o.a. gekeken naar Bevestigde gevallen; Bevestigde sterfgevallen; Bevestigde gevallen per miljoen mensen; Bevestigde sterfgevallen per miljoen mensen; Bevestigde gevallen na een test; Tests per duizend mensen. Daarvan werd een gemiddelde genomen om aan de uiteindelijke scores en de uiteindelijke ranglijst te komen.