Search
menu
Search

Toledo valt twee keer in de prijzen bij de internationale reiziger

Toledo valt twee keer in de prijzen bij de internationale reiziger
Beeld: Canva

Toledo valt twee keer in de prijzen bij de internationale reiziger

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TOLEDO – 2022 lijkt het jaar van de stad Toledo in Castilla-La Mancha te worden. De stad is namelijk twee keer in de prijzen gevallen want Toledo staat in de top 10 van vriendelijkste steden van Booking.com en de stad heeft de prijs gewonnen als beste panoramische uitzicht in de avond. Maar de echte Spanje reiziger weet natuurlijk allang dat deze stad meer dan de moeite waard is om te bezoeken.

Toledo is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en ligt in de autonome regio Castilla-La Mancha. De stad ligt aan een bocht van de rivier de Taag, hemelsbreed zo’n 70 km ten zuidwesten van de hoofdstad Madrid. De koninklijke stad heeft een rijke geschiedenis en cultuur, en staat dan ook op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO, mede omdat de beroemde schilder El Greco hier woonde.

Dat Toledo toeristisch is, is te merken tijdens een bezoek want het is meestal erg druk in de smalle straatjes in het historische oude centrum en rond de kathedraal. Maar dat maakt de stad ook zo aantrekkelijk en daarom is het terecht dat de stad in 2022 twee prijzen heeft weten te winnen.

Booking.com heeft een lijst samengsteld met de 10 vriendelijkste steden zoals dat beoordeeld is door gebruikers van de reserveringswebsite. Om de lijst van Traveller Review Awards winnaars samen te kunnen stellen heeft Booking.com gekeken naar 232 miljoen reviews van reizigers, daaronder ook 93.130 reviews uit Spanje. In totaal hebben 1,26 miljoen bedrijven (hotels, verhuurbedrijven, appartementen, taxi’s etc.) een Award ontvangen maar er is maar één top tien lijst en daar staat Toledo ook in.

De top 10 lijst wordt aangevoerd door Matera in Italië en gevolgd door de nummer twee Bled in Slovenië, op nummer drie Taitung in Vietnam, op vier Nauplion in Griekenland en op plaats nummer vijf Toledo in Spanje. De top 10 wordt verder aangevuld met Monte Verde in Brazilië, Brugge in België, Nusa Lembongan in Indonesië, Ponta Delgada (Azoren) in Portugal en Hoi An in Vietnam.

Panorama

Maar Toledo heeft in 2022 ook een Japanse prijs weten te winnen als beste panoramische uitzicht in de avond. Toledo werd door het Japan Congress and Convention Bureau (Yakei) in samenwerking met Turespaña’s Japan Tourist Office als beste stad met het mooist nachtzicht gekozen, een hele eer want jaarlijks komen er duizenden Japanners naar de stad.

De gemeente Toledo heeft de afgelopen jaren haar best gedaan om de stad te belichten en heeft op meerdere plaatsen strategische verlichting geplaatst waardoor Toledo schittert in de nacht, niet teveel maar net genoeg. De laatste toevoeging daarbij is het San Juan de los Reyes klooster. Het beste uitzicht op de stad waar ook de mooiste foto’s te maken zijn is de Mirador del Valle met op de voorgrond de rivier de Taag en op de achtergrond de stad Toledo met het imposante 16e-eeuws bouwwerk en voormalig, versterkt koninklijk paleis, Alcázar de Toledo wat nu een militair museum is.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?