skip to Main Content
(wellicht) toekomstige premier van Spanje Pedro Sánchez viert zijn elfde verjaardag

(wellicht) toekomstige premier van Spanje Pedro Sánchez viert zijn elfde verjaardag

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

sanchez4aMADRID – Aan het begin van een week waarbij het Spaanse parlement wellicht een nieuwe regering zal kiezen met Pedro Sánchez van de PSOE als nieuwe premier, viert de leider van de socialisten op maandag 29 februari zijn 11e verjaardag. Mocht hij premier van Spanje worden dan is hij de jongste leider van een land ooit.

Nee, we zijn bij de redactie van SpanjeVandaag niet gek geworden. Pedro Sánchez Pérez-Castejón werd op 29 februari 1972 in Madrid geboren. Pedro Sánchez werd dus geboren op een schrikkeldag in een schrikkeljaar waardoor hij sinds zijn geboorte slechts 11 keer zijn echte verjaardag heeft kunnen vieren.

Pedro Sánchez is lid van de club van 32.000 Spanjaarden die tevens in een schrikkeljaar zijn geboren en in Spanje de naam “biniestos” hebben gekregen. Wereldwijd zijn er iets meer dan 4.800.000 personen die op 29 februari zijn geboren.

De misschien wel toekomstige premier van Spanje zal zijn verjaardag echter niet rustig kunnen vieren dit jaar aangezien op dinsdag de eerste stemming in het Spaanse parlement zal plaatsvinden om te kijken of Pedro Sánchez genoeg stemmen zal krijgen om als nieuwe premier van Spanje gekozen te worden. Overigens denkt men in de Spaanse pers dat dit niet zal gebeuren aangezien hij (nog) niet genoeg steun heeft van de overige partijen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken