UPDATE 3: coronavirus besmettingen in Spanje (2020)

UPDATE 3: coronavirus besmettingen in Spanje
Beeld: 123rf

UPDATE 3: coronavirus besmettingen in Spanje (2020)

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Februari zal afsluiten met 41 of meer coronavirus besmettingen waarmee dat aantal begin deze week op 2 stond en de week afsluit met 41 gevallen. Dit aantal is inclusief de 2 eerste patiënten, een Duitse toerist op La Gomera en een Britse toerist op Mallorca, die na 14 dagen quarantaine gezond naar huis terug zijn gekeerd.

Het aantal besmettingen in Spanje is opgelopen naar 41 op zaterdag 29 februari. De tweede maand van dit schrikkeljaar zal afsluiten met 10 besmettingen in de Valencia regio, 8 in Andalusië, 7 in de Madrid regio, 6 op de Canarische Eilanden, 4 in Catalonië, 2 in Castilië en León, 2 in Baskenland, 1 op de Balearen en 1 in Aragón (tenzij er iets verandert op zaterdag)

De meeste besmettingen zijn dus in de Valencia regio waar van de 10 besmette personen er 6 gerelateerd zijn met een besmette journalist die voor een voetbalwedstrijd naar Milaan was gereisd. Van de overige 4 besmette personen is bekend dat zij in Italië zijn geweest.

In Andalusië zijn 8 besmette personen, een vrouw in Jaén en daarnaast ook in Sevilla en diverse besmette personen in Almería, Marbella en Fuengirola. In de Madrid regio zijn 7 personen besmet met het coronavirus waaronder een 66-jarige man die er slecht aan toe is maar al langer last heeft van ziektes.

Volgens de directeur van het Centro de Coordinación de Alertas y Emergencias dat onderdeel is van het ministerie van Volksgezondheid, is de verspreiding van het coronavirus snel te noemen in Spanje nadat de eerste besmette personen bekend werden in Italië. Praktisch alle nieuwe besmettingen hebben plaatsgevonden nadat men in Italië is geweest of in contact is geweest met iemand die in Italië is geweest.

Er zijn op dit moment ook enkele besmette personen waarvan niet bekend is waar zij de besmetting hebben opgelopen omdat zij niet in China of Italië zijn geweest en zeggen ook geen contact te hebben gehad met iemand die in een van die twee landen is geweest.

De directeur van het Centro de Coordinación de Alertas y Emergencias zegt dat de kans groot is dat Spanje ook met dode patiënten te maken krijgt maar hij herinnert eraan dat er jaarlijks duizenden mensen aan de normale griep overlijden waarbij hij opmerkt dat dit cijfer nu al op zo’n 700 staat. 

Daarnaast zijn er veel meer mensen die de coronavirus besmetting overleven dan er aan dood gaan, wat overigens niet inhoudt dat men voorzichtig moet zijn en de autoriteiten het coronavirus niet serieus nemen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.