skip to Main Content

Politie arresteert de bankovervallers van vorig jaar in Cambrils

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

CAMBRILS – (Redactie) De politie heeft in Bilbao, Portugalete en Castro Urdiales in Baskenland en Cantabria, vijf bankovervallers gearresteerd die gezien worden als de overvallers van het Banco Santander filiaal in Cambrils op 25 oktober 2010. Hierbij kwam de 25 jarige bankmedewerkster Estela Calduch om het leven nadat zij in haar nek was geschoten, dit terwijl het personeel geen weerstand bood aan de overvallers.

Volgens de politie vormen de vijf bankovervallers een bende die bekend staat als zeer gewelddadig en gevaarlijk. Daarnaast worden deze vijf personen tevens in verband gebracht met diverse andere bankovervallen in Spanje. Vlak na de overval in Cambrils vorig jaar werden er foto’s van een van de overvallers naar buiten gebracht met daarop het gezicht van een man, duidelijk gecamoufleerd met een pruik en valse baard, een praktijk die de politie meteen herkende en daardoor de foto kon vergelijken met ander beeldmateriaal van andere overvallen. Deze man, die gezien wordt als diegene die de bankmedewerkster neerschoot, ongeval of niet, is tevens bij deze politieoperatie aangehouden.

De bende overvallers kon mede dankzij een uitstekende samenwerking tussen de Policia Nacional, de Guardia Civil, de Catalaanse politie Mossos d’Esquadra en de Baskische Ertzaintza gelokaliseerd en gearresteerd worden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend