skip to Main Content
Brandstofprijzen in Spanje tijdens pasen licht gestegen

Brandstofprijzen in Spanje tijdens pasen licht gestegen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Net zoals het eten van torrijas, en het bijwonen van de Semana Santa tradities zijn tijdens het Paasfeest in Spanje, lijkt het erop dat het verhogen van brandstofprijzen ook graag een jaarlijks terugkerend evenement wil worden tijdens het Pasen. Net zoals de afgelopen jaren is ook dit jaar de benzine en diesel weer duurder geworden tijdens de Paasweek.

Volgens de gegevens van de website van het Ministerio de Energía kost de benzine 95 (sin plomo 95) deze donderdag gemiddeld 1,277 euro per liter, 1% meer dan vorig jaar tijdens Pasen in april. De literprijs voor benzine 98 (sin plomo 98) is 1,407 euro wat een 2,2% meer is dan vorig jaar.

De diesel (gasóleo A) heeft een verkoopprijs van 1,182 euro per liter terwijl dat vorig jaar 3% minder was op Jueves Santo fowel Witte Donderdag en dag dat er 9 miljoen mensen de Spaanse wegen opgaan. Biodiesel kost op dit moment 1,103 euro.

Let wel, dit zijn gemiddelde prijzen voor heel Spanje waarbij dit in de verschillende autonome deelstaten en daarna weer per provincie kan verschillen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. El Puerto de Santa Maria waar ik tank diesel €1.059 en benzine €1,159 . . Anders hebben ze ook niets ook geen lucht en alles is zelf bediening. Trouwens wat mij wel opvalt dat men bij veel tankplaatsen moet betalen voor lucht in je banden €1,– voor 5 minuten luchtslang gebruiken .
    Carrefour met de korting die je pas over 3 maanden krijgt ook €1.059 de diesel.

    1. Hier bij ons in Tarragona (Cepsa) betaal je ook 1€ voor lucht…behalve als je getankt hebt, dan krijg je een jeton

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken