Search
menu
Search

(Hevige) regenval op de Canarische Eilanden

Oeps ... foto ontbreekt!

(Hevige) regenval op de Canarische Eilanden

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

LAS PALMAS – Het heeft deze donderdag en vrijdag op de Canarische eilanden al flink geregend en voor zaterdag verwacht men nog meer regen. De twee grootste eilanden Gran Canaria en Tenerife hebben van de Spaanse weerdienst Aemet een geel weeralarm gekregen vanwege de regen, storm en sneeuw vanaf 2.000 meter hoogte. Ook op de andere eilanden zoals Fuerteventura en Lanzarote waren problemen vanwege de hevige regenval.

De inwoners en bezoekers van de normaal gesproken subtropische Canarische Eilanden moeten rekening houden dit weekend met hevige regenval en de daarbij horende problemen/gevolgen. Het is de enige plaats in Spanje waar het op dit moment regent en dat is vreemd voor de eilanden waar het in de winter normaal lekker zomers weer is. Op donderdag en vrijdag ging het op diverse eilanden al flink tekeer maar op zaterdag wordt er nog meer regen verwacht.

Volgens de Aemet zal vanaf 3 uur vrijdag/zaterdagnacht 15 liter per m2 regenwater vallen op de eilanden La Gomera en La Palma en tot 20 liter per m2 op het eiland Tenerife, met name in het oosten. Ook op het eiland Gran Canaria en wellicht ook op de eilanden Fuerteventura en Lanzarote zal zaterdag ook veel regen vallen.

Op Tenerife en Gran Canaria kan het zaterdag vanaf 2.000 meter hoogte mogelijk gaan sneeuwen waardoor Tenerife voor de tweede keer deze week te maken kan krijgen met sneeuw, iets dat afgelopen maandag ook al gebeurde bij de Teide.

Op donderdag en vrijdag heeft het al aardig veel geregend op diverse eilanden waarbij het water met bakken uit de hemel kwam zoals op Fuerteventura waar in 2 uur tijd 45 liter per m2 naar beneden kwam zetten en voor problemen zorgde wat betreft de wateroverlast.

Ondanks de regen zegt de Aemet dat de temperaturen in principe ongewijzigd blijven maar dat de zee wel aardig wild kan zijn met hoge golven.

Voor de kust van Fuerteventura en Lanzarote werd een grote waterhoos (tromba marina) gezien.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?