skip to Main Content
(Hevige) regenval op de Canarische Eilanden
123rf

(Hevige) regenval op de Canarische Eilanden

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

LAS PALMAS – Het heeft deze donderdag en vrijdag op de Canarische eilanden al flink geregend en voor zaterdag verwacht men nog meer regen. De twee grootste eilanden Gran Canaria en Tenerife hebben van de Spaanse weerdienst Aemet een geel weeralarm gekregen vanwege de regen, storm en sneeuw vanaf 2.000 meter hoogte. Ook op de andere eilanden zoals Fuerteventura en Lanzarote waren problemen vanwege de hevige regenval.

De inwoners en bezoekers van de normaal gesproken subtropische Canarische Eilanden moeten rekening houden dit weekend met hevige regenval en de daarbij horende problemen/gevolgen. Het is de enige plaats in Spanje waar het op dit moment regent en dat is vreemd voor de eilanden waar het in de winter normaal lekker zomers weer is. Op donderdag en vrijdag ging het op diverse eilanden al flink tekeer maar op zaterdag wordt er nog meer regen verwacht.

Volgens de Aemet zal vanaf 3 uur vrijdag/zaterdagnacht 15 liter per m2 regenwater vallen op de eilanden La Gomera en La Palma en tot 20 liter per m2 op het eiland Tenerife, met name in het oosten. Ook op het eiland Gran Canaria en wellicht ook op de eilanden Fuerteventura en Lanzarote zal zaterdag ook veel regen vallen.

Op Tenerife en Gran Canaria kan het zaterdag vanaf 2.000 meter hoogte mogelijk gaan sneeuwen waardoor Tenerife voor de tweede keer deze week te maken kan krijgen met sneeuw, iets dat afgelopen maandag ook al gebeurde bij de Teide.

Op donderdag en vrijdag heeft het al aardig veel geregend op diverse eilanden waarbij het water met bakken uit de hemel kwam zoals op Fuerteventura waar in 2 uur tijd 45 liter per m2 naar beneden kwam zetten en voor problemen zorgde wat betreft de wateroverlast.

Ondanks de regen zegt de Aemet dat de temperaturen in principe ongewijzigd blijven maar dat de zee wel aardig wild kan zijn met hoge golven.

Voor de kust van Fuerteventura en Lanzarote werd een grote waterhoos (tromba marina) gezien.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 12 reacties
 1. Op la Palma af en toe een buitje. Wel wissrlend bewolkt maar geen bakken met regen. Rustig weer. Buitjes heel plaatselijk en niet heftig.

 2. In Playa del Ingles, Maspalomas, Puerto Rico en Puerto Mogan is afgelopen donderdag (28-3), vrijdag en zaterdag vrijwel geen druppel regen gevallen en was het overwegend lekker zonnig weer en circa 25 graden. Vanuit Puerto Rico kan ik El Teide zien, geen sneeuwvlok onder de zon hoor.

  1. Net terug komen vliegen van Lanzarote. Het was er stralend weer, ook vanuit het vliegtuig (rond 15.30-16 uur). Dinsdag was er een plaatselijk buitje, daarna af en toe nevelig. Vanmorgen lag ook Fuerteventura er nog steeds stralend bij, gezien vanuit ons hotel. Misschien in het noorden? Wij zaten in het zuiden.

 3. Hier in het zuiden van Tenerife heeft het, zoals aangekondigd, geregend; een paar buien maar geen overdaad. Goed voor de natuur maar niet leuk voor de toeristen die voor een week naar de ‘zon’ komen.

 4. Klopt niets van de regenval in Gran Canaria. Overwegend zonnig geweest. In de bergen wel ophoping van wolken en wat regen. Zuiden van het eiland was dus prima.

  1. Zie de links in het artikel naar de Spaanse websites. Zie de video’s in het artikel ….. het zal niet overal geregend hebben de laatste dagen maar er is toch echt wel wat regen gevallen dacht ik. Of liegen de Spaanse kranten? Zie de link naar de krant van vandaag: https://www.canarias7.es/

 5. “Op Tenerife en Gran Canaria kan het zaterdag vanaf 2.000 meter hoogte mogelijk gaan sneeuwen.”
  Gran Canaria is hooguit 1949 m hoog…
  Het is ook verbazingwekkend hoe El Tiempo er telkens naast zit. Vanmiddag grijs, koud en miezerig en El Tiempo zegt actueel weer halfbewolkt. Aemet geeft alarm af voor Las Palmas en El Tiempo zegt 0,2 mm regen. Als er hier 20l/m2 valt zegt El Tiempo dat het onbewolkt is.

  1. ja 50 meter verschil ppff en vanaf een afstand moeten we alles geloven. We gaan af op de kranten. In principe zou El Tiempo de gegevens van Aemet moeten hanteren, de enige overheidsinstantie die in principe de juiste informatie heeft. ZIe link naar de krant van vandaag: https://www.canarias7.es/

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken