skip to Main Content
Opnieuw onderzeese aardbeving voor de kust van Alicante
Pixabay

Opnieuw onderzeese aardbeving voor de kust van Alicante

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

ALICANTE – Slechts vier dagen na de vorige onderzeese aardbeving voor de kust van Torrevieja heeft het Spaanse Geografische Instituut donderdagavond een nieuwe zeebeving (maremoto) geregistreerd. Dit keer had de beving een kracht van 3,1 op de schaal van Richter en is de zeebeving of onderzeese aardbeving door minder mensen opgemerkt.

Volgens de gegevens van het Instituto Geográfico Nacional (IGN) vond de tweede beving in een week tijd plaats om 20.36 uur op donderdagavond 28 maart. Dat gebeurde op ongeveer dezelfde plaats, 26 km voor de kust van Torrevieja en op 4 km diepte, als waar zondag een onderzeese aardbeving plaatsvond van 4 op de Richter schaal.

Dit keer had de zeebeving een kracht van 3,1 op de schaal van Richter en kon de beving gevoeld worden in plaatsen als Torrevieja, Orihuela, Alicante, Santa Pola, Rojales, Guardamar del Segura, Elche en op verschillende plaatsen in Murcia.

Net zoals afgelopen donderdag toen de grond gedurende vijf seconden trilde om 17.16 uur, vond deze nieuwe onderzeese aardbeving plaats in het gebied dat men Cabo de Palo noemt, tussen de 21 en 26 km voor de kust van Torrevieja.

1829

Torrevieja is bekend met aardbevingen en er worden dagelijks wel twee tot vier bevingen gemeten in de regio maar in 1829 vond er in Torrevieja een aardbeving plaats van 6,9 op de schaal van Richter met 400 doden als gevolg.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Aardbevingen in Spanje[/su_note]

Richter uitleg

Aardbevingen met een kracht tussen de 1 en 1,9 op de schaal van Richter worden niet gevoeld door de mens maar worden wel geregistreerd. Aardbevingen tussen de 2 en 2,9 op de schaal van Richter zijn meetbaar en worden alleen door mensen waargenomen in gunstige omstandigheden zoals het tijdstip.

Aardbevingen tussen de 3 en 3,9 op de schaal van Richter wordt door de mens gemerkt maar is te vergelijken met een voorbijrijdende vrachtwagen. Aardbevingen tussen de 4 en 4,9 op de schaal van Richter worden door vrijwel iedereen opgemerkt waarbij alles kan rammelen en er lichte schade kan ontstaan.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken