Twee weken noodtoestand en thuisisolement in Spanje voorbij maar …

Twee weken noodtoestand en thuisisolement in Spanje voorbij
Beeld: 123rf
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Deze zondag 29 maart zijn officieel 14 dagen voorbij van de op 15 maart afgekondigde noodtoestand vanwege het coronavirus. Gedurende deze twee weken moesten bijna 47 miljoen Spanjaarden en inwoners van het land binnenshuis blijven en mocht men slechts voor bepaalde redenen de woning verlaten. De reden voor deze vergaande maatregelen in Spanje is om verdere verspreiding van het virus te voorkomen om te voorkomen dat het zorgsysteem overbelast wordt.

Maar de noodtoestand is nog niet voorbij want sinds zondag 29 maart middernacht dient iedereen in Spanje nog tot 12 april in huis te blijven. Daarnaast maakte de Spaanse premier Pedro Sánchez op zaterdag bekend dat alle niet vitale beroepen de komende 14 dagen tot 12 april niet mogen worden uitgevoerd. Lees daarover HIER meer.

Maar werkt het thuisisolement of werkt dit niet. Spanje moest op 15 maart de beslissing nemen en de noodtoestand afkondigen omdat het land op een bepaald punt was gekomen dat men eigenlijk niet meer anders kon. 

Het aantal besmette personen moest worden tegengehouden en dat kan alleen door iedereen zoveel mogelijk binnenshuis te houden. In Andere landen zoals Nederland en Duitsland heeft men minder vergaande maatregelen getroffen omdat ook de situatie daar anders is. Het moet nog blijken of deze effectief zijn.

Evolutie

Als we naar de cijfers kijken dan kan men niet echt zien dat er een verbetering is wat betreft besmettingen en sterfgevallen, in tegenstelling, deze zijn alleen maar gestegen  waardoor Spanje in de top drie staat wat betreft sterfgevallen en top vier van besmettingen. 

Maar dit was te verwachten volgens de experts want diegene die nu in de ziekenhuizen terecht komen met besmettingen en daardoor overlijden zijn besmet geraakt vóórdat de noodtoestand in ging.

Aantallen

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.