menu: rubrieken, zoeken & meer

Inreisverbod voor niet EU- en Schengenlanden naar Spanje verlengd tot 30 april

Inreisverbod voor niet EU- en Schengenlanden naar Spanje verlengd tot 30 april
Beeld: 123rf

Inreisverbod voor niet EU- en Schengenlanden naar Spanje verlengd tot 30 april

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Spaanse Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de reisrestricties voor reizigers van buiten de Europese Unie en Schengenzone verlengd tot 30 april. Het gaat om een nieuwe verlenging van het besluit dat op 22 juli 2020 reeds inging en daarvoor ook al begin juli van kracht was. Dit werd daarna vier keer verlengd, in september, december 2020 en januari 2021 en zou in principe op 31 maart eindigen.

Het gaat in dit geval dus om reizigers die uit landen komen van buiten de Europese Unie en schengenlanden waarbij gesproken wordt over de buitengrenzen.

Alle niet-noodzakelijke reizen uit landen die niet bij de Europese Unie (EU) of bij de Schengenlanden, Andorra, Monaco, Vaticaanstad en San Marino horen naar Spanje zijn voorlopig tot 30 april niet toegestaan. Dat is op maandag 29 maart door de Spaanse autoriteiten bekend gemaakt via een nieuwe publicatie in de BOE staatscourant.

LET OP: voor de duidelijkheid, dit heeft dus geen betrekking op reizigers uit Nederland en België (want die horen bij de Europese Unie en Schengenzone). Belgen en Nederlanders zijn voor de Spaanse autoriteiten nog steeds welkom in Spanje en kunnen met de verplichte negatieve PCR-test uitslag en het ingevulde SpTH-formulier naar Spanje reizen en daar verblijven. LEES VERDER.

Houders van een langetermijnvisum afgegeven door een Schengenland of geassocieerde staat die naar Spanje reizen, gezondheidswerkers, medische onderzoekers en bejaardenzorg, transport personeel, diplomaten, studenten of mensen die om erkende dwingende gezinsredenen reizen zijn uitgezonderd van het reisverbod.