De best gewaardeerde supermarkten in Spanje volgens de Consumentenbond

De best gewaardeerde supermarkten in Spanje volgens de Consumentenbond
Beeld: Canva

De best gewaardeerde supermarkten in Spanje volgens de Consumentenbond

MADRID – Volgens de Spaanse vereniging van consumenten OCU is de prijs bij de keuze van een supermarkt voor veel consumenten in Spanje niet meer de belangrijkste keuze om naar een bepaalde supermarkt te gaan. Er wordt steeds meer gekeken naar de kwaliteit en variëteit van de producten en dan met name de versproducten. Maar een van de belangrijkste redenen om voor een supermarkt te kiezen is nog steeds de nabijheid en bereikbaarheid. Volgens de OCU worden de winkels van Esclat, Bonpreu, BonÀrea, Hipercor en de Aldi het beste gewaardeerd.

De Organización de Consumidores y Usuarios (OCU) houdt regelmatig onderzoeken en dit keer is het de beurt aan de supermarkten in Spanje. Er werd aan 5.882 OCU leden gevraagd welke supermarkt de favoriet is en het beste gewaardeerd wordt. 13% van de deelnemers bezoekt graag en vaak de supermarkt tussen 14 en 16.30 uur terwijl een andere 13% zegt dat bijna altijd tussen 19 en 20 uur te doen. 6 van de 10 deelnemers zegt in de auto naar de supermarkt te gaan.

Bij de supermarkten zou men denken dat publiekslieveling Mercadona bovenaan de lijst zou staan want deze keten heeft immers het grootste marktaandeel in Spanje van 26%. Maar bij de best gewaardeerde supermarkten staat de Mercadona op de 15e plaats met een globale score van 75 punten. Wat ook opvalt is dat de eerste drie plaatsen op de lijst gaan naar Catalaanse supermarkten.

De eerste plaatsen op de lijst van best gewaardeerde supermarkten zijn voor de Esclat met 84 punten, Bonpreu met 83 punten, BonÀrea en Hipercor met beiden 79 punten en de El Corte Inglés, Hiper Usera, Aldi, Supercor en Consum met allemaal 78 punten. De Alcampo en Lidl hebben beiden 76 punten en de Mercadona heeft 75 punten. 

De minst gewaardeerde supermarkten zijn volgens de OCU leden de La Plaza de Día, Condis, Spar, Día Market en Día Maxi, Carrefour Market en Eroski City/Center.

Bij de grote supermarkten ofwel hypermarkten (hipermercados) staat Esclat bovenaan de lijst gevolgd door Hipercor, Alcampo, E. Leclerc, Eroski en de Carrefour.

Bij de kortingswinkels (tiendas de descuento) staat de Aldi bovenaan de lijst gevolgd door de Lidl en de Día. Vreemd genoeg worden de twee Duitse ketens die steeds groter en bekender worden in Spanje nog steeds gezien als kortingswinkels en niet als voltallige supermarkten.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.