Search
menu
Search

Vier Spaanse ‘playas’ op de lijst van 25 beste stranden van Europa

Vier Spaanse ‘playas’ op de lijst van 25 beste stranden van Europa
Beeld: Playa de Muros / Canva

Vier Spaanse ‘playas’ op de lijst van 25 beste stranden van Europa

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Spanje heeft met meer dan 5.000 kilometer kustlijn niet echt een gebrek aan stranden. De vraag is echter, wat zijn de mooiste, beste en populairste stranden. Er zijn vele lijstjes met de beste stranden van Europa maar dit keer kijken we naar de 25 beste stranden voor dit jaar (2022) van Europa, geïnspireerd door de Travellers Choice lijst van de website Tripadvisor. Spanje staat met (slechts) vier stranden op die lijst.

Als je naar Spanje op vakantie gaat dan zul je ongetwijfeld wel een strand bezoeken en Spanje heeft er daar meer dan genoeg van. Van de enorm overvolle en drukke stranden bij de populaire badplaatsen tot de stranden die rustig en stil zijn.

Tripadvisor heeft miljoenen gebruikers die hun meningen geven, ook over de stranden in Spanje en andere Europese bestemmingen. Aan de hand van die meningen kan Tripadvisor bepalen wat, volgens de leden van dit sociale netwerk, de best gewaardeerde stranden zijn. Ook voor 2022 heeft Tripadvisor weer de Travelers Choice bepaald met de onderstaande top 25. Spanje staat met 4 stranden als land met de meeste stranden op de lijst gevolgd door Italië, het Verenigd Koninkrijk en Griekenland.

Op plaats 3 staat het Playa de Muro strand op het Balearen eiland Mallorca. Dit 6 km lange zandstrand bij Port Alcudia is populair om te zwemmen en zonnen, en heeft douches, toiletten en strandwachten. Playa de Muro heeft een prachtig zandstrand aan een warme, heldere blauwe zee. Ideaal voor kinderen vanwege het rustige, ondiepe water.

strand1
beeld: Turismo de Mallorca / website

Op plaats 9 staat het 9 km lange Playa de Sotavento strand wat als het mooiste strand in Jandía van de Costa Calma op het Canarische Eiland Fuerteventura gezien wordt. Het is een populaire bestemming voor wind- en kitesurfers terwijl de zonaanbidders kunnen genieten van een lang en fijn zandstrand.

strand2
Beeld: Hola Islas Canarias / website

Op plaats 12 staat het bijna 1,5 km lange Playa de Ses Illetes strand op het Balearen eiland Formentera. Oneindige zee, fijn zand, spectaculaire uitzichten, jachten, exclusieve kraampjes en Ibiza zichtbaar aan de horizon. Dit strand bevindt zich in het Natuurpark Ses Salines d’Eivissa i Formentera en neemt een groot deel van het schiereiland Es Trucadors in beslag.

strand3
Beeld: Turismo de Formentera / website

Op plaats 15 staat het 3,1 km lange Playa de Las Canteras strand in de stad Las Palmas op het Canarische Eiland Gran Canaria. Het is een stadsstrand dat erg breed is en in de mooie baai ligt. 

strand4
Beeld: Hola Islas Canarias / website

Het beste strand van 2022 is het Italiaanse Spiaggia dei Conigli in Lampedusa op Sicilië geworden gevolgd door de nummer twee Praia da Falésia in Olhos de Agua in Portugal Nummer vier is voor Nissi Beach in Ayia Napa op het eiland Cyprus gevolgd door het Balos Lagoon strand in Kissamos op het Griekse eiland Kreta. Bekijk de hele top 25 lijst HIER op de website van Tripadvisor.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?