skip to Main Content

Stemmen op frauduleuze kandidaten in Spanje?

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – (Else Beekman) In een artikel in dagblad El País stond vrijdag te lezen dat naar schatting ruim 100 lijstgenoteerden voor de lokale verkiezingen op 22 mei op dit moment door rechtbanken onderzocht worden op frauduleuze praktijken. De krant bestudeerde de lijsten in 7 deelstaten met de meest lopende corruptie-zaken. De belangrijkste zaken bij de Partido Popular zijn de zaak Gürtel (Valencia) en Brugal (Alicante).

De lopende onderzoeken tegen PSOE-kandidaten vinden vooral plaats bij kleine en middelgrote gemeenten. In de 7 bestudeerde deelstaten gaat het om in totaal 80 kandidaten. Ruim de helft is lid van de PP en 35% is lid van de PSOE.

Zouden de kandidaten voor de verkiezingen in alle deelstaten op corruptie worden onderzocht, dan gaat het volgens El Pais om ruim 100 kandidaten.

Andalusië

De meest in het oog springende deelstaten zijn Valencia, met 11 kandidaten en Andalusië met 26 lopende zaken. Van de 26 zijn er 11 lid van de PSOE, 9 van de PP, 2 van IU en 4 van andere partijen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend