skip to Main Content
Catalaanse restaurant Celler de Can Roca niet meer beste van de wereld

Catalaanse restaurant Celler de Can Roca niet meer beste van de wereld

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

cellercanroca1GIRONA – Het Catalaanse restaurant Celler de Can Roca van de drie broers Joan, Josep en Jordi Roca is maandagavond tijdens de jaarlijkse verkiezing en presentatie van het beste restaurant ter wereld van haar troon gestoten door het Deense restaurant Noma van chefkok René Redzepi. Op de lijst van The Worlds 50 Best Restaurants staat Can Roca nu weer op de tweede plaats, wat het restaurant ook al in 2011 en 2012 bekleedde.

De gebroeders Roca hadden deze nederlaag niet verwacht maar toch was er een feestje aangezien broer Jordi als beste dessertmaker werd gekozen. Spanje heeft echter nog steeds drie van de tien beste restaurants ter wereld, te weten Roca, Mugaritz en Arzak. De keuze van Noma als beste restaurant komt toch een beetje onverwacht aangezien nog geen jaar geleden in dat restaurant een voedselvergiftiging plaatsvond.

Spanje doet het traditioneel niet slecht in de verkiezingen van beste restaurants aangezien tussen 2006 en 2009 het beste restaurant steeds het El Bullí van Fernan Adrià was. Dit Catalaanse restaurant werd opgevolgd door het nu weer beste restaurant Noma gedurende de jaren 2010, 2011 en 2012. In 2013 was het echter de beurt aan de broers Roca om de eerste plaats, na twee jaar as tweede te zijn geëindigd, over te nemen van Noma.

Ondanks dit verlies is Spanje nog steeds het enige land met drie restaurants in de top tien, te weten Can Roca (Girona) op de tweede plaats, Mugaritz (Rentería) op plaats 6 en Arzak (San Sebastian) op plaats 8 – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken