skip to Main Content
Politie arresteert in Málaga Belgische leider internationaal prostitutienetwerk

Politie arresteert in Málaga Belgische leider internationaal prostitutienetwerk

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

arrestatie4MÁLAGA – De Guardia Civil heeft in Málaga een Belg opgepakt die gezien wordt als de leider van een internationaal prostitutienetwerk. De arrestatie werd uitgevoerd in samenwerking met de Belgische politie en Europol. Het netwerk van de Belg leverde voornamelijk minderjarige prostituees aan Belgische klanten maar men wilde uit gaan breiden naar onder andere Frankrijk en Denemarken.

Naast de Belgische leider Stefan René T.F., werden er nog drie mensen opgepakt in Spanje en België. Het prostitutienetwerk werkte vanuit de Costa del Sol en zorgde ervoor dat Marokkaanse en Roemeense meisjes tussen de 15 en 20 jaar oud in contact kwamen met klanten in België. Helpers van de opgepakte Belg brachten de meisjes naar de klanten die 200 euro moesten betalen voor de service. Hiervan ging standaard 50 euro naar de in Málaga gearresteerde leider.

Waren de klanten niet tevreden of zorgden de meisjes niet voor een goede service, dan werden zij misbruikt. Zo werden standaard de paspoorten afgenomen waardoor ze niet konden ontsnappen. Vaak werden ze daarnaast uitgehongerd, geslagen en met sigaretten verbrand.

De zaak kwam onder de aandacht van de politie nadat een Marokkaans meisje aangifte had gedaan bij de politie van Antwerpen waarop een onderzoek leidde naar de Belg in Málaga. De gearresteerde Belgen worden binnenkort uitgeleverd aan België waar ze terecht zullen moeten staan – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken