skip to Main Content
Kruiken met Romeinse munten gevonden bij werkzaamheden Sevilla

Kruiken met Romeinse munten gevonden bij werkzaamheden Sevilla

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

munten1aSEVILLA – Bouwmedewerkers die bezig waren met een riolering in de plaats Tomares in de provincie Sevilla, hebben tijdens hun werkzaamheden een echte schat gevonden. Het gaat in dit geval om negentien amforen (kruiken) die allen gevuld waren met muntstukken uit de 3e of 4e eeuw.

De Romeinse muntstukken zijn in perfecte staat aangezien deze voordat ze begraven werden nog nooit gebruikt waren door iemand. In totaal hebben de 19 kruiken een gewicht van 600 kilo en een grote waarde, niet alleen in geld uitgedrukt maar ook archeologisch. Het komt namelijk niet vaak voor dat men zo’n oude muntstukken vindt die in perfecte staat zijn.

Van de 19 kruiken waren er 9 nog intact. Allen zaten stampvol met bronzen muntstukken met opschriften die verwijzen naar de keizers Maximinus en Constantijn. De munten zijn volgens de experts nooit gebruikt. Men tast volledig in het duister over wie de eigenaar was van deze munten en waarom deze hier begraven werden. De meest logische verklaring is echter dat het ging om salarissen voor soldaten en functionarissen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken