skip to Main Content
En het mooiste dorp van Spanje is: Albarracín in de provincie Teruel (Aragón)

En het mooiste dorp van Spanje is: Albarracín in de provincie Teruel (Aragón)

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Elk jaar kiezen de lezers op de website van de Guía Repsol de mooiste dorpen waarbij men een keuze kan maken uit 10 dorpen die uiteindelijk in de finale terecht zijn gekomen. Dit jaar kozen de lezers voor het prachtige dorp Albarracín in de provincie Teruel, deelstaat Aragón. Degene die er wel eens geweest zijn kunnen het waarschijnlijk wel beamen, het dorp is geweldig om naartoe te rijden en daarnaast een juweeltje om al lopend te ontdekken. Ben je er nog niet geweest? Dan is dat absoluut de moeite waard om eens te doen.

De lezers van de website Guía Repsol kunnen elk jaar de mooiste dorpen kiezen in een van die wedstrijden waar niets mee te winnen valt maar wel leuk is om aan mee te doen. Er zijn elk jaar meer van dit soort verkiezingen waarbij de meest uiteenlopende lijsten worden samengesteld maar in dit artikel hebben we het over de verkiezing van de Guía Repsol.

Als de nummer een op de lijst werd het dorp Albarracín gekozen, een prachtig gelegen dorp midden in de bergen van de Sierra de Albarracín in het noorden en de Montes Universales in het zuiden. Het dorp is op zo’n 37 kilometer van de regionale hoofdstad Teruel te vinden welke weer in de autonome deelstaat Aragón ligt. Net zoals Albarracín is de stad Teruel overigens ook de moeite waard om te bezoeken vanwege de in de mudejar stijl gebouwde huizen en kerk en om de Geliefden van Teruel te bezoeken.

In Albarracín wonen 1.054 personen die hoofdzakelijk van de landbouw en tegenwoordig ook van het toerisme leven. Sinds enkele jaren staat Albarracín op de Unesco lijst om in aanmerking te komen opgenomen te worden op de lijst van Werelderfgoed. De huizen die in het dorp te vinden zijn werden mooi tegen en op een bergwand gebouwd waarbij er ook nog een oude verdedigingsmuur te zien is. Het dorp zelf is niet groot en een wandeling is dus makkelijk te doen. Neem een camera mee voor de mooie foto’s want er zijn genoeg mogelijkheden tot prachtige plaatjes.

Albarracín werd dit jaar dus tot het mooiste dorp of “pueblo con más encanto” gekozen door de lezers van de website van de Guía Repsol. Op de top tien lijst staan echter nog meer prachtige dorpen die zeker ook een nummer een positie waard zijn. Ken jij ze al? Wat is volgens jou het mooiste dorp? (van deze lijst, anders zijn er een ontelbaar aantal mogelijkheden) 🙂

1- Albarracín (Teruel, Aragón)
2- Santillana del Mar (Cantabrië)
3- Ciudad Rodrigo (Salamanca, Castilla y León)
4- Pals (, Girona, Catalonië)
5- Nerja (Málaga, Andalusië)
6- Daroca (Zaragoza, Aragón)
7- Luarca (Asturië)
8- Peñíscola (Castellón, Comunidad Valenciana)
9- Sigüenza (Guadalajara, Castilla-La Mancha)
10- Valldemossa (Mallorca, Balearen)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken