skip to Main Content
Steeds meer Japanse toeristen in Spanje
123RF

Steeds meer Japanse toeristen in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

123RF

MADRID – Gedurende de laatste jaren is het aantal toeristen uit Japan in Spanje geleidelijk gestegen naar een aantal van 250.000 toeristen tien jaar geleden tot meer dan 400.000 Japanse toeristen het afgelopen jaar. Japanners zijn geliefde toeristen omdat ze meer geld te besteden hebben dan bijvoorbeeld Zuid-Koreaans en Chinese toeristen waarvan er het afgelopen jaar bijna 720.000 naar Spanje kwamen.

In 2017 kwamen er 442.000 Japanse toeristen naar Spanje die samen 915 miljoen euro uitgaven en 1,1 miljoen keer in hotels verbleven, een stijging van 5,3% ten opzichte van 2016. De meeste van deze Japanse toeristen gingen naar Catalonië (53%) gevolgd door de Comunidad de Madrid (23%) en Andalusië (7%). De populairste steden om te bezoeken zijn Barcelona (vanwege Gaudí en FC Barcelona), Madrid (omdat dit de hoofdstad is, het Koninklijk Paleis en de musea), Granada (uiteraard vanwege het Alhambra) en Córdoba (vanwege de Mezquita).

Volgens de gegevens van Turespaña en het Spaanse Bureau voor de Statistieken (INE) kwam het merendeel van de Japanse toeristen naar Spanje via een reis geboekt via een catalogus of folder (45%) gevolgd door een aanbeveling (22,9%), internet (23,6%), vanwege iets wat ze gezien hebben in een programma, serie of film op tv of gelezen hebben in een boek (13,5%) en via tijdschriften en krantenartikelen (12,9%).

Spanje is voor de Japanse toeristen niet het populairste land om op vakantie te gaan maar staat toch net in de top 10, op de laatste plaats. De meest populaire bestemmingen zijn te vinden op Hawaï, Australië, Italië en Frankrijk. Mede dankzij de verbetering van de directe vluchten tussen Japan en Spanje (een stijging van 388% sinds 2015) kwamen er meer Japanners naar Spanje de afgelopen jaren.

Japanse toeristen zijn gewild in Spanje, niet alleen omdat de cultuur “respectvoller” is dan bijvoorbeeld die van China of Zuid-Korea maar ook vanwege het hoge bestedingspatroon. Een Japanner geeft gemiddeld 410 euro per dag uit in Spanje terwijl dat bij een Zuid-Koreaanse toerist 353 euro is, bij een toerist uit India 320 euro en bij een vakantieganger uit China 291 euro (ter vergelijking, volgens gegevens van Turespaña over 2014 was dat bij Nederlanders per dag gemiddeld 90 euro en bij Belgen 89 euro).

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken