Vrouwenelftal FC Barcelona dankzij Martens naar finale Champions

Oeps ... foto ontbreekt!

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Voor het eerst in de geschiedenis van het vrouwenvoetbal (fútbol femenino) in Spanje is er een elftal dat de finale van de Champions League heeft gehaald. Het is FC Barcelona gelukt om mede dankzij een penalty op de Nederlandse Lieke Martens in de laatste minuut van de eerste helft de finale te bereiken na een 1-0 winst op Bayern.

Terwijl het FC Barcelona mannenelftal op zaterdag reeds de landstitel in de La Liga heeft gevierd, was het op zondag tijd voor het vrouwenelftal om geschiedenis te schrijven door voor het eerst een Spaanse vertegenwoordiging te hebben in de finale van de Champions League.

In minuut 45 gaf de scheidsrechter een penalty nadat Kathrin Hendrich een overtreding maakte op Lieke Martens. De bal werd op de stip gelegd en de Spaanse aanvalster Mariona Caldentey schoot de bal in het net van Bayern. Dat was meteen ook het enige doelpunt van deze wedstrijd maar genoeg om een finaleplaats in de Champions League te krijgen.

FC Barcelona speelde in het Mini Estadi voor een record aantal kijkers van 12.764 tegen Bayern München. Uiteindelijk wist het Catalaanse elftal waar o.a. de Nederlandse Lieke Martens en Stefanie van der Gragt spelen de finale te behalen die op 18 mei in het Groupama Arena in Boedapest gespeeld wordt tegen het Franse Lyon.