skip to Main Content
Vrouwenelftal FC Barcelona dankzij Martens naar finale Champions
Archieffoto

Vrouwenelftal FC Barcelona dankzij Martens naar finale Champions

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VOETBAL – Voor het eerst in de geschiedenis van het vrouwenvoetbal (fútbol femenino) in Spanje is er een elftal dat de finale van de Champions League heeft gehaald. Het is FC Barcelona gelukt om mede dankzij een penalty op de Nederlandse Lieke Martens in de laatste minuut van de eerste helft de finale te bereiken na een 1-0 winst op Bayern.

Terwijl het FC Barcelona mannenelftal op zaterdag reeds de landstitel in de La Liga heeft gevierd, was het op zondag tijd voor het vrouwenelftal om geschiedenis te schrijven door voor het eerst een Spaanse vertegenwoordiging te hebben in de finale van de Champions League.

In minuut 45 gaf de scheidsrechter een penalty nadat Kathrin Hendrich een overtreding maakte op Lieke Martens. De bal werd op de stip gelegd en de Spaanse aanvalster Mariona Caldentey schoot de bal in het net van Bayern. Dat was meteen ook het enige doelpunt van deze wedstrijd maar genoeg om een finaleplaats in de Champions League te krijgen.

FC Barcelona speelde in het Mini Estadi voor een record aantal kijkers van 12.764 tegen Bayern München. Uiteindelijk wist het Catalaanse elftal waar o.a. de Nederlandse Lieke Martens en Stefanie van der Gragt spelen de finale te behalen die op 18 mei in het Groupama Arena in Boedapest gespeeld wordt tegen het Franse Lyon.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Beetje rare titel het was namelijk niet Martens die scoorde, bij voetbal draait het toch echt om de gene die hem erin schopt.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken