Meer dan helft van Spaanse huishoudens kijkt betaaltelevisie

Meer dan helft van Spaanse huishoudens kijkt betaaltelevisie
Beeld: 123rf

Meer dan helft van Spaanse huishoudens kijkt betaaltelevisie

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Bekende betaaltelevisie of streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime, HBO, Filmin en Sky maar ook de traditionele telecomaanbieders zoals Movistar+ en Vodafone zijn inmiddels in meer dan 10 miljoen huishoudens te vinden in Spanje. Dat is 53,8% van de ruim 18,6 miljoen huishoudens die er in Spanje zijn. Met name tijdens de noodtoestand en het verplichte thuisisolement hebben de betaaltelevisie diensten meer abonnees weten te strikken.

Er zijn in Spanje 18.625.700 huishoudens die gemiddeld uit 2,5 personen bestaan. Meer dan 10 miljoen huishoudens (hogares) maken gebruik van de zogenaamde betaaltelevisie diensten zoals de bekende Netflix, HBO, Amazon Prime Video en in Spanje ook Movistar+ of Vodafone TV. 

Met 53,8% van het totaal aantal huishoudens in Spanje gaat het om meer dan 23 miljoen Spanjaarden die programma’s, series en films kijkt via de betaaltelevisie diensten. Dat vertegenwoordigd 56,9% van al het televisie verbruik van personen van 14 jaar en ouder.

Telecomproviders

Ten eerste moet er een onderscheid gemaakt worden tussen streamingdiensten die via internet hun aanbod aanbieden en niets te maken hebben met de traditionele telecomaanbieders zoals Movistar+ waar 3 miljoen huishoudens naar kijken, Vodafone/Ono TV met 1 miljoen huishoudens en Orange/Jazztel TV met 713.000 huishoudens.

Streamingdiensten

Netflix is de grote winnaar met 6,17 miljoen huishoudens (33%) die van deze streamingdienst gebruik maken. Prime Video staat in Nederland wellicht nog in de kinderschoenen maar in Spanje zijn er 2,67 miljoen huishoudens (14,3%) die naar programma’s kijken bij de streamingdienst van Amazon.

Er zijn daarnaast 1,75 miljoen huishoudens (9,4%) die naar de programma’s, films en series kijken bij HBO gevolgd door 281.000 huishoudens die naar de inhoud van DAZN kijken, 195.000 huishoudens die gebruik maken van Movistar+ Lite en 133.000 huishoudens die kijken naar SKY. Er is nog niet gekeken naar het aantal huishoudens dat naar Disney+ kijkt omdat Disney pas enkele weken geleden is gelanceerd in Spanje.

Verder zijn er 120.000 huishoudens die naar YouTube Premium kijken, 122.000 huishoudens naar Filmin, 93.000 huishoudens naar Apple TV, 82.000 huishoudens naar Mitele Plus, 45.000 huishoudens naar AtresPlayer Premium en 15.000 huishoudens die naar de content van Facebook Watch kijken.

Met het begrip betaaltelevisie wordt bedoeld dat kijkers een vast maandelijks of jaarlijks bedrag moeten betalen om televisieprogramma’s te kunnen ontvangen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.