Spanje bereidt zich voor op de komst van buitenlandse toeristen vanaf juni

Spanje bereidt zich voor op de komst van buitenlandse toeristen vanaf juni
Beeld: Freepik

Spanje bereidt zich voor op de komst van buitenlandse toeristen vanaf juni

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 9 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Spanje bereidt zich voor op de komst van de Europese toeristen die, als alles verloopt zoals verwacht, vanaf juni weer naar het land aan de Middellandse Zee kunnen en mogen reizen. Belangrijk daarbij is wel het Europees Digitaal Groen Certificaat (DGC) waarmee het reizen voor de Europeanen veel makkelijker moet worden.

Om Spanje binnen te mogen komen deze zomer en wanneer het DGC beschikbaar komt ergens in juni, geldt het volgende: tegen corona zijn ingeënt of negatief op corona zijn getest of van corona genezen zijn verklaard (en antilichamen heeft).

Dat zijn de drie vereisten om na binnenkomst op Spaans grondgebied niet verplicht in quarantaine te moeten gaan (aantal dagen nog onbekend). Personen die in quarantaine moeten gaan en dat niet doen kunnen hoge boetes verwachten.

Het DGC is geen ‘paspoort’ want het is niet essentieel en is niet nodig voor een EU-burger om een ander EU-land binnen te mogen komen. Zonder een DGC kun je deze zomer dus naar Spanje reizen maar het reizen met een DGC is makkelijker en minder gecompliceerd.

Overigens werd recent ook bekend dat Amerikanen die gevaccineerd zijn ook naar Spanje mogen en kunnen reizen zonder verplicht na aankomst in Spanje in quarantaine te hoeven gaan. Net zoals het Europese is ook het Amerikaanse toerisme erg belangrijk voor Spanje.

In Spanje worden de DGC uitgegeven door de autoriteiten in de autonome regio’s. De DGC zijn gratis en persoonsgebonden en kunnen zowel digitaal als op papier gepresenteerd worden bij de controles in de EU-landen.

LEES HIER meer informatie over het Europees Digitaal Groen Certificaat.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.