menu: rubrieken, zoeken & meer

Spanje bereidt zich voor op de komst van buitenlandse toeristen vanaf juni

Spanje bereidt zich voor op de komst van buitenlandse toeristen vanaf juni
Beeld: Freepik

Spanje bereidt zich voor op de komst van buitenlandse toeristen vanaf juni

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Spanje bereidt zich voor op de komst van de Europese toeristen die, als alles verloopt zoals verwacht, vanaf juni weer naar het land aan de Middellandse Zee kunnen en mogen reizen. Belangrijk daarbij is wel het Europees Digitaal Groen Certificaat (DGC) waarmee het reizen voor de Europeanen veel makkelijker moet worden.

Om Spanje binnen te mogen komen deze zomer en wanneer het DGC beschikbaar komt ergens in juni, geldt het volgende: tegen corona zijn ingeënt of negatief op corona zijn getest of van corona genezen zijn verklaard (en antilichamen heeft).

Dat zijn de drie vereisten om na binnenkomst op Spaans grondgebied niet verplicht in quarantaine te moeten gaan (aantal dagen nog onbekend). Personen die in quarantaine moeten gaan en dat niet doen kunnen hoge boetes verwachten.

Het DGC is geen ‘paspoort’ want het is niet essentieel en is niet nodig voor een EU-burger om een ander EU-land binnen te mogen komen. Zonder een DGC kun je deze zomer dus naar Spanje reizen maar het reizen met een DGC is makkelijker en minder gecompliceerd.

Overigens werd recent ook bekend dat Amerikanen die gevaccineerd zijn ook naar Spanje mogen en kunnen reizen zonder verplicht na aankomst in Spanje in quarantaine te hoeven gaan. Net zoals het Europese is ook het Amerikaanse toerisme erg belangrijk voor Spanje.

In Spanje worden de DGC uitgegeven door de autoriteiten in de autonome regio’s. De DGC zijn gratis en persoonsgebonden en kunnen zowel digitaal als op papier gepresenteerd worden bij de controles in de EU-landen.

LEES HIER meer informatie over het Europees Digitaal Groen Certificaat.