skip to Main Content

90 gewonden bij FC Barcelona Champions overwinning vieringen in Barcelona

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA- (Redactie) Zoals te verwachten was waren er in de nacht van zaterdag op zondag weer veel problemen met de politie en aanhangers van FC Barcelona die zaterdagavond de Champions League titel wist te winnen. Er werd van tevoren al gevreesd voor veel problemen tussen onder andere de voetbalfans, als ze dat al zijn, en de ongeveer 2.000 kampeerders van de 15M beweging op de Plaza Catalunya. Dat was ook de reden dat de gemeente de festiviteiten verplaatst had naar het plein voor de Arco de Triunfo maar zoals de traditie wil waren er toch ook vele voetbalsupporters die naar de Rambla trokken en dan met de name de fontein Canaletas.

Op het plein van de Arco de Triunfo waren tijdens en na de wedstrijd zo’n 35.000 mensen op de been en daar was het een groot feest. Enkele duizenden, men spreekt van 30.000 mensen, verplaatsten zich toch naar de Rambla en de Canaletas fontein waar volgens de traditie elke overwinning van FC Barcelona gevierd moet worden. Het probleem dit jaar was echter dat er op het nabijgelegen Plaza Catalunya, ook een plein waar normaal gesproken de wedstrijd bekeken kan worden, ongeveer 2.000 kamperende actievoerders van de 15M beweging aanwezig waren. Men verwachtte dan ook problemen en daarom ware er honderden agenten op de been om het plein end e kampeerders af te schermen van de die hards voetbalfans die normaal gesproken voor problemen zorgen.

Toch kon de politie het niet voorkomen dat er problemen waren waarbij er flessen naar de passieve actieveders werden gegooid en er enkele opstootjes geregistreerd waren. Grote problemen tussen beide groepen bleven echter achterwege maar toch vielen er minstens 89 gewonden waarvan twee zwaar, tussen zowel de voetbalfans en onruststokers alsook de politieagenten van de Mossos d’Esquadra end e Policia Municipal.

Het merendeel van de feestende voetbalfans gedroeg zich echter goed en zorgden voor een megagroot festijn om de vierde Champions League titel van FC Barcelona te vieren. Zondag worden er weer duizenden mensen verwacht op de straten van Barcelona wanneer de voetballers in een traditionele stoet door de stad zal rijden om de titel samen met de supporters te vieren. De stoet zal in de haven van de stad bij het World Trade Center beginnen rond 17.30 uur en eindigen in het Camp Nou stadion waar de kampioenen zullen worden gehuldigd.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend