skip to Main Content

Bosbrand heeft nu al 2,5% van het eiland Ibiza verwoest

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

IBIZA – (Redactie) De hevige bosbrand op het eiland Ibiza is na vijf dagen nog niet helemaal gedoofd maar wel grotendeels onder controle, aldus een woordvoerder van de brandweer op het eiland. Sinds woensdag woedt er een bosbrand op het eiland waarbij 1.440 hectare bos in vlammen is opgegaan, zo’n 2,5% van het eiland Ibiza. Terwijl de brandweer nog druk aan het blussen is heeft een rechter op het eiland e 50 jarige Argentijnse verdachte naar de gevangenis gestuurd in afwachting van een proces waarbij de man tussen de 7 en 10 jaar celstraf zou kunnen krijgen voor vernieling, nalatigheid en het in gevaar brengen van levens.

Volgens diverse media is de brand ontstaan nadat de 50 jarige verdachte met een rookapparaat, gebruikt bij het rustig houden van bijen, aan het werk was in een stuk bos. Hierbij sloegen vonken over de op de grond en ontstond de enorme bosbrand, mede vanwege het feit dat het erg droog is op het eiland. Als consequentie van deze nalatigheid van de Argentijn is inmiddels 1.440 hectare bos in vlammen op gegaan en zijn er duizenden mensen uit hun huizen moeten vluchten vanwege de brand.

In augustus 2010 vond er ook al een enorme bosbrand plaats in Sant Joan de Labritja waarbij toen 375 hectare bos in rook opging. Daarnaast moesten er zo’n 1.500 mensen via het water en de lucht geëvacueerd worden. Het blussen van deze brand duurde toen 12 dagen. In 1983 werd er 480 hectare bos vernietigd door een bosbrand in Santa Eulària des Riu, een brand die tot deze week als grootste ooit gold op het eiland Ibiza. De grootste brand op de Balearen vond echter plaats in 1992 op het eiland Mallorca waar toen in Artà 1.970 hectare bos in vlammen opging.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend