skip to Main Content
Eerste bosbranden van het seizoen nabij Dénia en in gebergte Oliva

Eerste bosbranden van het seizoen nabij Dénia en in gebergte Oliva

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

bosbrand15ALICANTE – De brandweer is druk in de weer met het blussen van twee bosbranden die deze zondag zijn ontstaan langs de Costa Blanca en in het noorden van de provincie Valencia. Een van de bosbranden werd rond 14:00 uur ontdekt in het zuiden van Montgó, gemeente Dénia terwijl de andere bosbrand sinds 15:30 uur vernietigend werk verricht in het Font de l’Om gebergte in Oliva, Valencia.

Mede vanwege de droogte en harde wind is het blussen van deze twee branden extra moeilijk voor de tientallen brandweermannen die bij deze bosbranden zijn ingezet. In Dénia maakt men daarnaast ook gebruik van een blusvliegtuig en een helikopter terwijl men in Oliva een vliegtuig heeft ingezet om de brand te blussen.

Op het moment van schrijven zijn beide bosbranden nog niet onder controle en is men nog met man en macht aan het werk. Wanneer het donkerder wordt kan de brandweer geen hulp meer verwachten vanuit de lucht omdat dit te gevaarlijk is om te vliegen. Het is nog niet bekend hoeveel hectare natuur verloren is gegaan bij deze twee branden.

Overigens was er deze zondag ook al een bosbrand in de provincie Castellón, nabij de plaats Segorbe. Deze brand kon de brandweer echter wel onder controle krijgen en is nu dan ook niet meer actief – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken