skip to Main Content
Taxichauffeurs gaan op 30 mei in heel Spanje staken als protest tegen Uber en Cabify

Taxichauffeurs gaan op 30 mei in heel Spanje staken als protest tegen Uber en Cabify

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De taxichauffeurs hebben een staking aangekondigd voor dinsdag 30 mei en sluiten niet uit dat er meer stakingsdagen kunnen komen. De reden van deze landelijke staking is een protest tegen mobiele applicaties zoals Uber en Cabify waarbij particulieren een extra zakcentje bij kunnen verdienen door personen tegen betaling rond te rijden. Volgens de taxi-industrie is dat illegale concurrentie en kost het de sector jaarlijks miljoenen euro’s.

Buiten het feit dat er gestaakt wordt en er dus overal in Spanje (in principe) weinig tot geen taxi’s zullen rijden, worden er ook protestmarsen gehouden waarbij de grootste zal plaatsvinden in Madrid rond 12.00 uur dinsdagmiddag. De taxidiensten in praktisch heel Spanje zullen gedurende zo’n 12 uur niet te bereiken zijn waardoor hoogstwaarschijnlijk de personen die een taxi nodig zullen hebben gebruik gaan maken van diensten als Cabify en Uber, precies waar de taxichauffeurs dus tegen protesteren.

Volgens de taxisector zijn de administratieve onderhandelingen op nationaal. regionaal en lokaal niveua over de maatregelen die genomen dienen te worden tegen de smartphone applicaties Uber en Cabify voorbij want oplossingen zijn er blijkbaar niet. Er wordt gesproken over zogenaamde huurauto’s met chauffeur die de Uber en Cabify diensten aanbieden en waarbij er elke 30 auto’s tenminste een vergunning aanwezig dient te zijn. Maar in realiteit is dat aantal in steden zoals Madrid vele malen hoger.

In Spanje zijn er op dit moment 66.800 taxi licenties te vinden en 5.654 licenties voor de verhuur van een voertuig met chauffeur. Het merendeel van deze huurauto’s met chauffeur zijn te vinden in de grote steden met als uitschieters Madrid en Barcelona waar Uber en Cabify dan ook het grootst zijn.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Mijn ervaring is dat de taxitarieven in Spanje per stad of streek enorm verschillen. Ik meen dat de laagste taxitarieven gelden in Santa Cruz de Tenerife. Ik heb net weer meegemaakt dat ik voor de eerste aanslag van 3,15 Euro minstens 10 minuten dwars door die stad kon rijden. De reizigers in Madrid of Barcelona zijn het slachtoffer van de EU gekte die daar heerst, ook in de tariefstelling. De EU heeft iedereen al die jaren van de Euro alleen maar bakken geld gekost. Van taxi tot tapas.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken