skip to Main Content

Alarm in Spanje vanwege vervalste Durex condooms

Valse Durex condooms in Spanje

123RF

MADRID – Eenieder die recent Durex condooms heeft gekocht moet even goed naar de verpakking kijken want er zijn vervalsingen in omloop. Weliswaar is de vervalsing ontdekt in Servië maar het Spaanse agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten meent dat deze vervalste condooms ook in omloop kunnen zijn in Spanje (of binnenkort). Men heeft dus nu een gezondheidsverklaring gelanceerd die van invloed is op verschillende types Durex condooms.

Het Spaanse Agencia Española de Medicamentos y Productos Sanitarios (AEMPS) waarschuwt Durex condoom gebruikers voor vervalsingen wat betreft de Feel Thin, Extra Safe, Tickle Me en Classic condoms. Het agentschap heeft weliswaar een gezondheidswaarschuwing uitgegeven maar voor zover bekend zijn er in Spanje nog geen valse condooms gevonden.

De valse Durex condooms werden gevonden in Servië maar de autoriteiten aldaar meenen dat er ook vervalste Durex condooms naar Spanje zijn vervoerd. De fabrikant van de Durex condooms Reckitt Benckiser Healthcare Ltd. heeft bevestigd dat er vervalste exemplaren in omloop zijn.

De vervalste Durex condooms zijn te herkennen aan kleine details aangezien de vervalsingen goed zijn gemaakt. Het meest opvallende is de term “Made in China” of “Made in Thailand” die verschijnt naast de houdbaarheidsdatum. Deze teksten staan niet op de oorspronkelijke Durex verpakkingen.

Op dit moment zijn de vervalste Durex condooms nog niet verschenen in Spanje maar het Spaanse agentschap voor geneesmiddelen en gezondheidsproducten sluit niet uit dat de komende dagen of weken er vervalsingen zullen verschijnen in Spanje.

Men raadt alle kopers en gebruikers van de Durex condooms dan ook aan om de doosjes te bestuderen en in het geval van een vervalste condoom deze niet te gebruiken omdat deze inferieur van kwaliteit zijn … met alle gevolgen van dien 🙂

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Is net wat Leo zegt; Samenspannen met de Chinezen om de vergrijzing tegen te gaan…………….het is een manier. Gezien het gebruik van de condoom op het moment suprême lijkt het mij trouwens een utopie dat men vooraf op het gemakkie de verpakking gaat zitten lezen. Ik zou ze voor alle zekerheid bij Ikea kopen………..veiligheid gaat voor alles niet waar. Bij ‘breuk’ mag je ze altijd terugbrengen, toch…………met of zonder bon, gebruikt of niet gebruikt………

    1. teveel punten in je reactie……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijdere. // Uw emailadres moet u vanwege spam invullen maar er wordt door ons niets mee gedaan.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken