skip to Main Content
Duitse YouTuber hippie bezet landhuis van tennisser Boris Becker op Mallorca
Diario de Mallorca

Duitse YouTuber hippie bezet landhuis van tennisser Boris Becker op Mallorca

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Duitse hippie bezet huis Boris Becker op Mallorca

Diario de Mallorca

PALMA – Een Duitse man heeft samen met diverse vrienden het landhuis van de Duitse voormalige tennisser Boris Becker bezet als “ocupa”. De enorme “finca” ligt in de gemeente Artà en was tot het moment van kraken of bezetting onbewoond aangezien het vanwege financiële problemen en desinteresse van de ex-tennisster te koop staat.

Niet alleen heeft de Duitse kraker het voormalige vakantieparadijsje van Boris Becker bezet, hij houdt op YouTube ook een videodagboek bij waarbij het uitlegt wat hij zowel doet, elke keer verteld hoe mooi het in het landhuis is en zelfs wat zijn toekomstplannen in zijn nieuwe woning zijn.

De man die als kraker leeft heet Georg Berres en heeft al vaker soortgelijke acties ondernomen door huizen te bezetten. Hij is echter in Duitsland bekend geworden omdat diverse sensatiekranten over hem schrijven en plots is ook zijn YouTube kanaal populair geworden.

Voorlopig hoeft Georg zich geen zorgen te maken want de Guardia Civil politie zegt nog geen klacht te hebben ontvangen van de eigenaren van de woning, Boris Becker dus. Zolang als dat niet gebeurd kunnen ze niets doen. Ze zijn wel alvast langs gegaan om poolshoogte te nemen, aldus de meest recente video van de Duitse kraker.

De Duitse ocupa (kraker) zegt dat hij de deur makkelijk kon openen en dat hij niet op de hoogte was voor de kraak dat het huis van Boris Becker is. Daar kwam hij, naar eigen zeggen, pas achter toen de Duitse journalisten hem vragen begonnen te stellen.

Het landhuis in Artà werd door de Duitse voormalige tennisser Boris Becker gekocht in 1995 voor zo’n 500.000 euro. Twee jaar later werden de renovatiewerkzaamheden stilgelegd omdat er illegale bijgebouwen waren gebouwd.

In 2003 moest de tennisser deze bijgebouwen vernietigen waarna Boris Becker een groot feest organiseerde en niet veel later de woning te koop zette. Sindsdien is Becker nooit meer gezien in zijn landhuis en raakte het langzaam maar zeker in verval en staat het nog steeds te koop (huidige prijs onbekend).

De huidige bewoner, de kraker Berres, woont sinds 2014 op het eiland Mallorca waar hij lang als een hippie in een camper woonde. Gedurende die 4 jaar op het eiland heeft hij diverse keren woningen bezet, niet om deze te kraken maar om ze te redden.

Het gaat hem en nu ook enkele vrienden erom in verval geraakte woningen te bezetten om daar gratis te wonen terwijl ze deze woningen een opknapbeurt geven en ervoor kunnen zorgen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
 1. Zulke lui moet men de cel in gooien, dan hebben ze ook een onderkomen. Het is niet aan krakers om zelf voor rechter te spelen en zomaar bij privé eigendom in te breken

  1. In beide gevallen kost het de maatscappij geld, maar ik ziet zulke figuren ook liever in de cel maar dan wel naast iemand die vraagt om het stukje zeep even op te rapen.

    1. Ik had het al eens geschreven, als er mensen in je huis trekken dan verzieken ze je hele huis mét inboedel.
     Als ze er langer dan 24 uur inzetten, dan krijg je ze er niet zo makkelijk meer uit, al helemaal niet als er inwonende kinderen zijn.
     Een absurde manco in de Spaanse wetgeving en Becker zal daar nog wel even mee bezig zijn.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken