skip to Main Content
Heb jij een Ikea “Sladda” fiets gekocht in Spanje? lever deze dan in!
Ikea

Heb jij een Ikea “Sladda” fiets gekocht in Spanje? lever deze dan in!

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Ikea fiets "Sladda" moet terug naar de winkel

Ikea

MADRID – Veel mensen weten het wellicht niet maar Ikea verkoopt ook fietsen. Dat wil zeggen, het Zweedse meubelconcern heeft een model fiets genaamd “Sladda” welke toen deze gepresenteerd werd prijzen ontving voor het ontwerp maar nu uit de handel is genomen vanwege onveiligheid. Alle eigenaren van een Ikea fiets worden nu gevraagd deze in te leveren bij Ikea.

Twee jaar geleden werd de Ikea fiets “Sladda” gepresenteerd en in die tijd wisten de ontwerpers de Red Dot Design Award te winnen voor het ontwerp. Sindsdien wordt de fiets in 26 landen verkocht waaronder ook Spanje. Nu is deze fiets niet meer te zien in de winkels of op de website terwijl andere fiets verwante artikelen zoals de fiets kar, helmen en attributen nog wel verkocht worden.

Gevaarlijk

Nu is gebleken dat de fiets gevaarlijk is en vraagt Ikea alle eigenaren de fiets niet meer te gebruiken en in te leveren bij de dichtstbijzijnde winkel. De reden daarvoor is dat er reeds elf personen gewond zijn geraakt toen ze vielen. Om meer problemen te voorkomen en uiteraard voor de veiligheid van de Ikea klanten wordt dus nu gevraagd de fiets in te leveren.

Probleem

Het is niet dat de fiets in tweeën breekt maar dat de revolutionaire aandrijfriem, die de traditionele onderhoudsgevoelige fietsketting heeft vervangen, kan afbreken waardoor een fietser ook zal vallen omdat deze zijn/haar evenwicht verliest. Wereldwijd zijn er 6.000 Sladda fietsen verkocht waarvan 847 in Nederland en ongeveer 90 in België. Het is niet bekend hoeveel Sladda fietsen in Spanje verkocht zijn.

Geld terug

Degene die de fiets terugbrengt krijgt zonder problemen het aankoopbedrag terug, ook als men geen kassabonnetje heeft. Ook eventuele aangeschafte accessoires kunnen zonder problemen teruggebracht worden.

Het is nog niet bekend of Ikea de fiets opnieuw op de markt zal brengen als deze verbeterd is.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
  1. Heeft niets met boutjes te maken.
    De “SLADDA” fiets heeft een getande roest- en onderhoudsvrije aandrijfriem in plaats van een ketting. Het probleem zit hem nu juist in dit vernieuwend systeem. Dit zou mogelijk kunnen breken zodat men valt.

  2. Vroeger ging er een grapje rond over een verkoper op de Albert Cuyp die onbreekbare kammetjes verkocht. Toen hij dit demonstreerde en daarmee het kammetje iets te ver doorboog, brak het. En zo ziet het kammetje er van binnen uit, was z´n reactie.
    Reactie van Ikea is geld terug. Tijden veranderen..

  3. Als je de boutjes maar goed genoeg aandraait, de duveltjes goed plakt en de beschrijving goed leest, kan er niets mis gaan. Altijd gedacht dat Ikea een supersysteem heeft hun produkten te controleren bij fabrikage. De controleur in China was waarschijnlijk nou net met vaknatie.

  4. Ik durf niet te fietsen in Spanje, hier wordt met regelmaat een fietser omver gereden. En om eerlijk te zijn zou ik nooit een fiets van de Ikea kopen. Ikea spul valt van narigheid uitelkaar na een tijdje en deze fiets dus ook.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken