skip to Main Content
Hondenstrand Alicante zorgt voor meer hotelreserveringen met de hond
Alicante.es

Hondenstrand Alicante zorgt voor meer hotelreserveringen met de hond

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Meer toerisme dankzij hondenstrand Alicante

Alicante.es

ALICANTE – In Spanje wordt gesproken van “turismo canino” als het gaat over het op vakantie gaan met de hond. Dat gebeurt ook in de stad Alicante waar men op het Playa Agua Amarga een hondenstrand heeft wat zo bekend is geworden bij hondeneigenaren dat er steeds meer mensen op vakantie komen en speciale hotels zoeken waar men ook met de hond mag verblijven.

Op 1 juni wordt het hondenstrand op het Playa Agua Amarga weer geopend voor het publiek wat nu al heeft geleid naar boekingen in hotels in de directe omgeving. Het hondenstrand van Agua Amarga staat bekend als een van de beste van Spanje en dat zorgt uiteraard voor een migratie van hondenliefhebbers vanuit heel Spanje die nieuwsgierig zijn geworden naar dat ene stuk strand voor de geliefde viervoeters.

Het “doggy-beach” werd geopend in 2016 en wist in korte tijd uit te groeien tot het beste hondenstrand van Spanje. Het speciale hondenstrand in Alicante is uitgerust met speciale voorzieningen zoals ligbedden voor honden, een chiringuito (strandbar) waar naast artikelen voor de baasjes ook maaltijden en snacks voor honden verkrijgbaar zijn, douches en nog veel meer voorzieningen die bij andere hondenstranden vaak ontbreken.

Het hondenstrand van Alicante wordt dan ook veel bezocht door hondenliefhebbers in Alicante, in de omgeving en van verder weg die speciaal naar Alicante komen voor dit strand. Daar zijn hotels handig op in gehaakt en er zijn van slechts een hotel enkele jaren geleden inmiddels een 12-tal hotels die honden toe staan op de kamers.

Het eerste hotel wat honden toeliet was het Ibis Alicante hotel welke snel gevolgd werd door het Hotel Campanila, de Appartementen Alicante Hills en o.a. het B&B hotel Alicante. Niet alleen de hoteleigenaren zijn plots hondvriendelijk geworden maar taxichauffeurs ook waarbij er diverse taxi’s zijn die een speciale hondentaxi dienst hebben opgezet.

[su_note note_color=”#ffc108″]Leestip: Een van de beste hondenstranden van Spanje is het Playa de Agua Amarga in Alicante[/su_note]

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Jammer dat sommige mensen denken dat honden bezitters de troep van een hond niet opruimd.. deze mensen laten de troep van hun zelf en de kinderen wel liggen, wat weer beland in de zee, vooral plastic… Mensen met een hond ruimen dit namelijk ook op..en ja een hond vindt het leuk om ook eens te spelen op het strand en de zee in te gaan als het warm is..

  1. Ik heb ook honden en als ik een hondeigenaar zie die zijn hondendrol niet opruimt spreek ik hem hierover aan. Als meerdere mensen dit zouden doen komt er misschien wat beweging zodat hij het toch gaat doen.

 2. Ik vind dit een prima idee, en campers indien verboden wat ik mij kan voorstellen, horen daar niet thuis.
  Het moet echter niet zo zijn dat sommige honden eigenaren, er nu een loopje mee nemen om de honden poep op te ruimen.
  Bevuil niet je eigen nest, en hou het netjes, respecteer de regels.

  1. Ik ben er vorige maand nog geweest uiteraard mag je er wel komen maar is het nog niet officieel open. Het was keurig netjes en helemaal schoon, ik ben geen enkele hondendrol tegengekomen. Ik heb trouwens bij alle 4 mijn honden aan de riem een plastic kluifje hangen met poepzakjes, dus als er van 1 op mocht raken dan pak je gewoon een zakje van een ander kluifje.

 3. Ze moesten meer hondenstrand inrichten en de honden volledig verbieden op andere stranden,want de meeste eigenaars van de honden rapen de kaka van hun honden niet op,zoals in Torrevieja,La Playa del Acequion,het vuilste strandje van de Costa Blanca,alle dagen tussen de 30 en 50 honden,overal kaka van de honden.Er staan nochtans borden met “no perros” maar niemand die er naar kijkt ofwel vernielen ze die borden.Als je het zegt tegen de politie dan halen ze hun schouders op en zeggen dat je moet bellen als je honden ziet op het strand,tegen dat ze er zijn,zijn de honden en hun baasjes al weer weg,ze moesten geregeld eens controleren en een boete geven.Het strand staat ook vol met onkruid,eenmaal per jaar word dat onkruid beetje verwijderd tegen de Semana Santa.Het strand word soms 2x per week beetje gekuist en dan weer 14 dagen niet.Daarom graag meer afgescheiden hondenstranden.

  1. Het zal ook wel aan de lokatie liggen en de mensen die er wonen, in de hondenparken van El Campello en San Juan is het redelijk tot goed schoon maar het park van Muchamiel is een beerput. De hondenstrandjes in El Campello zijn ook schoon. Ik ben het er helemaal mee eens dat er meer strand voor de honden beschikbaar moet komen maar dan moet er wel zand liggen en geen stenen anders heb je er nog weinig aan. Dit zal misschien een reden zijn dat sommige eigenwijze eigenaren alsnog het mensenstrand op gaan en de verbods borden negeren.

 4. Is een leuk strand enkel als je Galgos hebt zoals ik die ervan houden enkele honderden meters te rennen is het eigenlijk veels te dicht op de openbare weg. Verder hoop ik dat de Campers dit jaar wegblijven want die mogen er gewoon niet staan. Maar het is het enige hondenstrand wat je echt strand kunt noemen want er ligt zand, bij alle andere hondenstranden liggen stenen waar je lastig overheen kunt lopen en de hond kan dan ook niet echt rennen of ravotten in het zand waar ze zo van houden. Zo vind ik dus de 2 honden stranden in El Campello helemaal niets.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken