Andalusië is voor buitenlanders de populairste regio om Spaans te leren

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Andalusië is voor buitenlanders de populairste regio om Spaans te leren
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

SEVILLA – Spanje is een geliefd land om de Spaanse taal te leren en ondanks het feit dat het puurste “castiliaans” gesproken wordt in de deelstaat Castilla y León met de enorm bekende taalstudenten stad Salamanca, blijkt dat Andalusië de meest populaire regio is voor buitenlanders om Spaans te leren. Dit ondanks de kritiek die de Andalusiërs altijd krijgen voor het inslikken van de woorden en de af en toe moeilijk verstaanbare dialecten.

Ondanks dit is Andalusië toch de populairste regio om de Spaanse taal te leren. Ligt het misschien aan de cultuur, het aangename weer, de kust die altijd dichtbij is of zijn het de vriendelijke inwoners. De meeste buitenlanders komen graag voor korte of lange tijd naar Andalusië om “español” te leren. Met name de provincie Málaga is erg populair onder de buitenlandse studenten.

Dat blijkt ook wel uit het aantal Cervantes gerelateerde opleidingen. Een derde van alle 153 Cervantes opleidingen is te vinden in Andalusië. Málaga heeft 23 Cervantes scholen dat ongeveer de helft is van alle 48 Cervantes opleidingscentra die te vinden zijn in heel Andalusië. Na Málaga staat de stad Sevilla op het lijstje gevolgd door Granada en Cádiz waar vorig jaar alleen al 25.000 studenten naartoe gingen (en dat terwijl het dialect daar moeilijk te verstaan is).

De meeste buitenlandse taal studenten zijn afkomstig uit Groot Brittannië maar ook de Scandinavische landen sturen veel studenten. Net zoals Duitsland, België en Nederland. De regio’s zelf hopen ook andere taal studenten aan te kunnen trekken uit landen zoals Polen.

Málaga staat op dit moment op de vierde plaats als populairste taalstad maar wil in het jaar 2020 graag op de eerste plaats staan. De taalreis studenten zijn zeker interessant aangezien ze gemiddeld per enkele weken makkelijk meer dan 1.200 euro uitgeven.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.