skip to Main Content
Andalusië is voor buitenlanders de populairste regio om Spaans te leren
123rf

Andalusië is voor buitenlanders de populairste regio om Spaans te leren

SEVILLA – Spanje is een geliefd land om de Spaanse taal te leren en ondanks het feit dat het puurste “castiliaans” gesproken wordt in de deelstaat Castilla y León met de enorm bekende taalstudenten stad Salamanca, blijkt dat Andalusië de meest populaire regio is voor buitenlanders om Spaans te leren. Dit ondanks de kritiek die de Andalusiërs altijd krijgen voor het inslikken van de woorden en de af en toe moeilijk verstaanbare dialecten.

Ondanks dit is Andalusië toch de populairste regio om de Spaanse taal te leren. Ligt het misschien aan de cultuur, het aangename weer, de kust die altijd dichtbij is of zijn het de vriendelijke inwoners. De meeste buitenlanders komen graag voor korte of lange tijd naar Andalusië om “español” te leren. Met name de provincie Málaga is erg populair onder de buitenlandse studenten.

Dat blijkt ook wel uit het aantal Cervantes gerelateerde opleidingen. Een derde van alle 153 Cervantes opleidingen is te vinden in Andalusië. Málaga heeft 23 Cervantes scholen dat ongeveer de helft is van alle 48 Cervantes opleidingscentra die te vinden zijn in heel Andalusië. Na Málaga staat de stad Sevilla op het lijstje gevolgd door Granada en Cádiz waar vorig jaar alleen al 25.000 studenten naartoe gingen (en dat terwijl het dialect daar moeilijk te verstaan is).

De meeste buitenlandse taal studenten zijn afkomstig uit Groot Brittannië maar ook de Scandinavische landen sturen veel studenten. Net zoals Duitsland, België en Nederland. De regio’s zelf hopen ook andere taal studenten aan te kunnen trekken uit landen zoals Polen.

Málaga staat op dit moment op de vierde plaats als populairste taalstad maar wil in het jaar 2020 graag op de eerste plaats staan. De taalreis studenten zijn zeker interessant aangezien ze gemiddeld per enkele weken makkelijk meer dan 1.200 euro uitgeven.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Het is gewoon een heerlijk relaxed en gezellige provincie!! Leven en zijn staat hier op de eerste plaats…
    Bijna te vergelijken met Nederland maar echt bijna… daar staat gezelligheid ook ergens op een lijst als je lang genoeg door blijft bladeren!!
    Studenten vinden hier ook een uitstekende basis om zich deze wereldtaal eigen te maken!!

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken