Mercadona verkoopt 50.000 desinfecterende alcohol sprays per dag

Mercadona verkoopt 50.000 desinfecterende alcohol sprays per dag
Beeld: Mercadona.es

Mercadona verkoopt 50.000 desinfecterende alcohol sprays per dag

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – In deze corona-crisistijd is het belangrijk om te desinfecteren om te voorkomen dat je besmet kan raken met het coronavirus. Toen de noodtoestand in Spanje op 15 maart van start ging begon Mercadona nog geen twee weken later een product te verkopen dat nu al een enorm verkoopsucces is geworden. We hebben het over de spuitbussen ‘70% Alcohol’ om makkelijk en snel alles te desinfecteren.

De officiële naam van dit nieuwe succes is ‘70% Alcohol Perfumado’ ofwel een spuitbus met daarin een geparfumeerde alcohol substantie om oppervlakken, producten en van alles en nogwat op een eenvoudige en snelle manier te desinfecteren. Het product wordt onder het eigen merk Bosque Verde verkocht en wordt geproduceerd door Francisco Aragón S.L. uit Molina de Segura (Murcia).

Via een persbericht laat Mercadona op de eigen website weten dat er van dit succesvolle en door de klanten gewaardeerde product inmiddels 50.000 spuitbussen per dag verkocht worden in de meer dan 1.630 eigen Mercadona supermarkten.

Met dit nieuwe product biedt Mercadona inmiddels van alles en nogwat om jezelf en je dierbaren te beschermen tegen het coronavirus en zorg te dragen voor een goede desinfecterende schoonmaak. Zo zijn er dus de 70% Alcohol spuitbussen, de nieuwe beschermende mondkapjes, plastic handschoenen in verschillende soorten en maten en natuurlijk bleekmiddel in verschillende soorten, maten en geuren.

LEESTIP: Mercadona supermarkt begonnen met verkoop mondkapjes in Spanje

In deze korte video laat Mercadona zien wat je zoal kunt desinfecteren met de Alcohol in spuitbussen. Zo laat Mercadona zien dat het aan te raden is om alle in de supermarkt gekochte artikelen na thuiskomst te desinfecteren want je weet maar nooit (dat moet je echter niet doen in de keuken zoals in de video maar beter in de tuin of garage).

De naam van het product ‘70% Alcohol Perfumado’ zegt het eigenlijk al, 70% alcohol met een geurtje. De reden voor dat geurtje is waarschijnlijk om te voorkomen dat men deze spuitbus gaat consumeren (je weet maar nooit). Het nadeel is dus voor degene die niet van dit soort geurtjes houden of daar niet goed tegen kunnen dat er dus een chemisch luchtje in verwerkt zit. Andere mensen zullen zeggen dat het gebruik van een spuitbus vanwege het milieu niet aan te raden is terwijl er ook tegenstanders zullen zijn vanwege het milieu.

Voor de critici: nee, SpanjeVandaag wordt niet gesponsord door Mercadona … was dat maar zo haha. Feit is dat veel lezers ‘fan’ zijn van deze Spaanse supermarktketen en graag op de hoogte willen zijn over de producten en nieuwtjes.

Ga naar de inhoud