Search
menu
Search

Amazon Prime Day wordt in 2021 ook in Spanje op 21 en 22 juni gevierd

Amazon Prime Day wordt in 2021 ook in Spanje op 21 en 22 juni gevierd
Beeld: 123rf

Amazon Prime Day wordt in 2021 ook in Spanje op 21 en 22 juni gevierd

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Op maandag 21 en dinsdag 22 juni (2021) is het weer tijd voor het inmiddels jaarlijks terugkerende kortingfestival bij het Amerikaanse internet warenhuis Amazon. Het gaat hier om de zogenaamde Prime Day die eigenlijk alleen geldt voor Prime leden van Amazon. Prime Day 2021 begint op maandag 21 juni om middernacht en eindigt dinsdag 22 juni middernacht, 48 uur kortingen dus.

Het is nog niet helemaal 100% zeker dat Amazon Prime Day op 21 en 22 juni zal plaatsvinden omdat dit traditiegetrouw altijd in juli gebeurt. Maar nadat de Prime Day in 2020 vanwege de corona-crisis uitgesteld werd tot oktober, is er een grote kans dat Amazon ook dit jaar kiest voor een andere datum.

De data zijn in ieder geval in de Verenigde Staten gepubliceerd bij het nieuwsagentschap Bloomberg die zich baseert op betrouwbare bronnen binnen het Amerikaanse online warenhuis Amazon zelf.

Prime Day is niet iets exclusiefs Spaans maar wordt gevierd in o.a. Spanje, Verenigde Staten, Mexico, Japan, Frankrijk en China. Dit jaar zal ook voor de vierde keer Nederland mee en ook Luxemburg, Australië en Singapore hebben voor de vierde keer de mogelijkheid om in eigen land mee te doen met de Prime kortingen. In totaal zijn er 17 landen die meedoen met Prime Day.

Twee dagen

Gedurende 48 uur (in plaats van 36 uur) hebben de Prime klanten van Amazon kortingen tot 40% op meer dan één miljoen artikelen die te koop worden aangeboden. Het is de zevende keer dat het grootste online warenhuis ter wereld Amazon met een Prime Day komt waarbij het bedrijf denkt dat de recordverkopen van vorig jaar verbroken zullen worden.

Prime Day is niet alleen erg belangrijk voor Amazon zelf maar ook voor de duizenden bedrijven en zelfstandigen die via Amazon hun artikelen te koop aanbieden. Weliswaar dienen zij dit op Prime Day goedkoper te doen maar de verkopen stijgen wel door zo’n bijzondere kortingsdag.

Prime Day is eigenlijk te vergelijken met Black Friday en andere soortgelijke kortingsdagen. Het verschil is echter dat bij de Prime Day dit alleen geldig is voor Amazon en dan ook nog alleen voor de miljoenen Prime klanten.

Wat is Prime?

Bij Amazon kun je een Prime lid worden door jaarlijks een vast bedrag te betalen. Daarmee heb je vele voordelen zoals de levering van slechts één dag bij miljoenen (maar niet alle) artikelen. Het ligt er echter wel aan of het gewenste product aangeboden wordt door Amazon of door een verkoper rechtstreeks.

Is er geen levering van één dag mogelijk dan is de levering binnen 2 of 3 dagen gratis voor Prime klanten. Daarnaast genieten Prime klanten ook van leveringen op zaterdag in het geval van levering van één dag en kunnen artikelen op speciale plaatsen worden opgehaald indien gewenst.

Als Prime lid heb je eigenlijk ook het hele jaar door kortingen via de Flash aanbiedingen. Daarnaast geniet men als Prime lid van Prime Video (zoiets als Netflix en een service die steeds groter en belangrijker wordt), Prime Music (zoiets als spotify), Prime Reading (boekenservice), opslag voor foto’s en een virtuele harde schijf en meer.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?