skip to Main Content

Valenciaanse ijszaak maakt komkommerijs uit steun Spaanse agrarische sector

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

VALENCIA – (Redactie) De noodlijdende agrarische sector, en dan met name de komkommerkwekers, hebben de steun gekregen van een in het centrum van Valencia gelegen ijszaak. De eigenaar van de ijszaak heeft een speciaal ijs gemaakt van komkommers die afkomstig zijn uit Spanje. Volgens eigenaresse Yolanda Sirvent gaat het om een heerlijk, fris en fruitig ijs wat tot nu toe door zowel de lokale bevolking alsook de buitenlandse toeristen, waaronder ook veel Duitsers, gretig aftrek vindt.

Het speciale ijs werd gemaakt door de ijszaak uit steun voor de Spaanse komkommersector die door toedoen van de E.coli komkommercrisis van enkele weken geleden zwaar werd getroffen. Het idee was, naast het steunen van de agrarische sector, ook om een goedkope en nieuwe ijssmaak te creëren.

De productie van het komkommerijs (helado de pepino in het Spaans) is eigenlijk heel makkelijk en relatief snel. Nadat men de basis van het ijs heeft gemaakt voegt men water en komkommers toe en maakt men het speciale komkommerijs. Voor een liter ijs heft men een kilo komkommers nodig.

Op de gevel van de ijszaak wordt het helado de pepino in verschillende talen aangeprijst, waaronder ook in het Duits “Spanische Gurke”. De Duitse toeristen vinden het heerlijk fris, zo meld de eigenaresse van de ijszaak.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal, altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top

Send this to a friend