skip to Main Content
Barcelona opent strijd tegen verhuur illegale appartementen en verhuurwebsites

Barcelona opent strijd tegen verhuur illegale appartementen en verhuurwebsites

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

apartment1aBARCELONA – De gemeente Barcelona is sinds vorig jaar bezig met het reguleren van illegale appartementen of het niet meer toestaan van de activiteiten van verhuur aan vakantiegangers. Daarnaast heeft de gemeente hoge boetes tot wel 600.000 euro in het leven geroepen voor die websites die toch illegale appartementen blijven aanbieden. Sinds vorig jaar heeft de gemeente 6.005 appartementen bezocht waarbij 605 appartement verhuurders hun praktijken niet meer mogen voortzetten.

Gedurende de laatste maanden heeft de gemeente zo’n 400 appartementen verhuurders geen vergunning gegeven voor de verhuur van hun appartementen aan toeristen. Er zijn daarnaast 482 eigenaren op de bon geslingerd voor de verhuur van illegale appartementen die verhuurd werden via de populaire websites Homeaway en Airbnb.

Het zijn ook deze twee grote websites die, naast andere websites zoals Tripadvisor, Fotocasa, Rent4Days, 9flats, Housetrip, Windu en Niumba, de hoogste boetes tot wel 600.000 euro per keer kunnen ontvangen wanneer men doorgaat met de verhuur van illegale appartementen. Vanaf deze donderdag zal de website www.barcelona.cat/habitatgesturistics actief worden waarop men legale appartementen kan bekijken en illegale appartementenverhuur kan melden.

Eigenaren van legale appartementen krijgen stickers die men op de deur moet plakken en waarop een licentienummer geschreven staat. Heeft men deze niet dan kan men er van uit gaan dat het om een illegaal appartement gaat wat niet geschikt is voor de toeristische verhuur. Mocht dat het geval zijn dan kan men via de eerder genoemde website of via een speciaal telefoonnummer dat appartement en de eigenaar aangeven waarop een inspectie zal volgen. Het zullen vaak echter niet de huurders zijn die dat doen maar de buurtbewoners die het in sommige wijken van de stad helemaal gehad hebben met de toeristische verhuur – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken