skip to Main Content
Het is weer Gay time in Madrid tijdens de 16e Orgullo Gay festiviteiten

Het is weer Gay time in Madrid tijdens de 16e Orgullo Gay festiviteiten

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

gaypride1aMADRID – De hoofdstad van Spanje Madrid is de komende vijf dagen even de Europese Gay hoofdstad. Tussen 29 juni en 2 juli vindt hier de “Orgullo Gay” Pride plaats, een van de grootste en meest bekende Gay festivals van Europa. Naast vele optredens, shows, parades en feesten zijn er ook andere activiteiten aar duizenden deelnemers van kunnen genieten.

Het is alweer de 16e keer dat Madrid de stad is waar een van de grootste Gay feesten gehouden wordt. Praktisch de hele stad staat in het teken van evenementen, optredens en andere activiteiten die plaats vinden op diverse podiums verdeeld over de stad zoals in de beroemde Gay wijk Chueca, de Puerta del Sol, Plaza del Rei, etc.

Er zijn ontzettend veel activiteiten voor iedereen, gay of niet gay. Daarnaast zullen er tientallen artiesten en Dj’s optreden waarbij er enkele namen opvallen. Echt grote namen van artiesten die zullen optreden ontbreken dit jaar maar dat maakt het feest niet minder leuk. Wel zal de zangeres Marta Sanchez optreden en zal de band Dover aanwezig zijn om een concert te geven.

Een ander hoogtepunt is de Gay Parade op zaterdag 2 juli, een bonte stoet die een groot deel van het centrum van de stad zal platleggen. Tussen 18 en 00 uur zullen bijna twee miljoen mensen deelnemen aan de optocht van kleur, kostuums, muziek, dans, etc. het is ongetwijfeld een van de hoogtepunten van de Orgullo Gay in Madrid.

Mocht men het echter niet redden om naar Madrid af te reizen voor de Gay Pride dan kan men ook nog terecht in Barcelona rondom het weekend van 8 en 9 juli waar dan vele evenementen zijn tijdens de Barcelona Gay Pride. In 2017 zal Madrid tevens de hoofdstad zijn tijdens de activiteiten van de World Pride tussen 23 juni en 2 juli – (Remco Stoffer)

Bekijk het hele programma en meer informatie op deze website.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken