skip to Main Content
Toeristen gaan na aanslag Istanbul nu nog meer Turkije mijden en naar Spanje reizen

Toeristen gaan na aanslag Istanbul nu nog meer Turkije mijden en naar Spanje reizen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

toerisme1MADRID – Na de laatste aanslag van deze woensdag op het vliegveld van Istanbul waarbij tientallen doden vielen en honderden gewonden waren te betreuren, is een ding meer dan zeker: de toeristen gaan nu zeker Turkije mijden als vakantiebestemming. De Nederlandse en Belgische toeristen gaan nu nog meer zoeken naar vakantieadressen in “veiligere” landen als Spanje, Portugal en Italië.

Zomervakantie is zonvakantie en daarom wordt er door duizenden toeristen gezocht naar alternatieve bestemmingen voor het door aanslagen geteisterde Turkije. Andere landen als Egypte en Tunesië hebben ook te maken met onstabiliteit en kunnen de veiligheid van toeristen ook niet garanderen waardoor vakantiezoekers die naar deze landen zouden reizen kiezen voor de meer veiligere landen als Spanje, Portugal en Italië.

Voor zonzoekers is de keuze snel gemaakt: de Spaanse Costa’s of de Portugese Algarve. Volgens de Nederlandse ANVR reisbrancheorganisatie zijn de boekingen voor vliegreizen naar Turkije deze zomer met 36% afgenomen. De meest recente aanslag op het vliegveld van Istanbul zal dat percentage alleen nog verder laten dalen. De vliegreizen naar Egypte namen zelfs met 65% af vanwege de aanslag op een Russisch vliegtuig vorig jaar oktober en die naar Tunesië zelfs met 98%, mede veroorzaakt vanwege een negatief reisadvies na de aanslag vorig jaar zomer bij een Spaans hotel op het strand van de badplaats Sousse.

De Nederlandse en Belgische vakantiegangers gaan op zoek naar de westelijke helft van de middellandse zee waarbij ze uitkomen bij landen als Spanje, Portugal, Frankrijk en Italië. Het oostelijke deel laat men links liggen en wil men vermijden, aldus de ANVR. Griekenland is als toeristisch land ook niet meer een optie vanwege de problemen rondom de vluchtelingencrisis op de eilanden. Ook hier nam het aantal vakanties met 20% af volgens de gegevens van de reisbrancheorganisatie.

Als gekeken wordt naar populaire vliegvakanties bestemmingen valt op dat Spanje op de nummer een positie staat maar landen als Turkije en Griekenland het ook nog steeds niet verkeerd doen. Turkije staat namelijk nog steeds op de derde plaats en Griekenland op de tweede plaats, dit dus ondanks alle problemen die beide landen hebben.

Voor Spanje is het uiteraard goed nieuws dat er meer toeristen naar het land willen reizen maar men is natuurlijk niet echt blij met de oorzaak van de toename aan internationale vakantiegangers. Spanje moet echter ook oppassen want het land wordt al maanden bedreigd door de terroristen die het land willen heroveren en aanslagen beloven, iets wat tot nu toe gelukkig nog niet gebeurd is. Spanje bevindt zich nog steeds in de alarmfase vier vanwege terroristische bedreigingen maar ondanks dat hebben de toeristen toch meer vertrouwen in landen als Spanje, Portugal en Italië en zien ze deze als veilig genoeg om naar toe te reizen – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken