skip to Main Content
Belg rijdt op zijn tractor 1.600 kilometer in 82 uur tijd naar Ibiza

Belg rijdt op zijn tractor 1.600 kilometer in 82 uur tijd naar Ibiza

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

IBIZA – Het was een van die dingen die de Belg Peter Vanderheyden ooit nog eens wilde doen en dus deed hij dat ook. De Belg is een week geleden begonnen in de gemeente Neerpelt, 11 kilometer van de grens met Nederland en wist uiteindelijk deze week aan te komen op zijn eindbestemming, het eiland Ibiza waar niet veel Belgische tractoren te zien zullen zijn.

De reis van 1.600 kilometer heeft de Belg afgelegd op zijn groene 49 jaar oude Fendt Farmer 2E tractor (de Rolls Royce onder de tractoren volgens de Belg) en zonder gebruik te maken van een GPS systeem. Daarnaast heeft hij de reis doorstaan door 82 uur lang vol in de zon te zitten aangezien het in alle landen waar hij heeft gereden mooi weer was. De reis heeft een week geduurd waarbij hij uit de gemeente Neerpelt richting Ibiza vertrok om te eindigen bij zijn appartement Siesta.

Veel voorbereiding heeft de Belg niet gedaan. Hij pakte een kaart, trok een rechte lijn langs een bezem en had zijn route min of meer bepaald. De reis ging van Neerpelt naar Barcelona waar hij afgelopen zondag een ferry nam naar het eiland Ibiza. De hele reis reed hij 200 kilometer per dag met een gemiddelde snelheid van 20 kilometer per uur en altijd op plattelandswegen. Achterop de tractor had Peter een houten kist gemaakt met daarin een bed welke ook diende als kast en plaats waar hij de benodigde spullen in vervoerde. De enige luxe die er wel in zat was een aansluiting om zijn mobiel op te laden.

Gedurende de hele reis heeft hij geen problemen meegemaakt en werd hij slechts eenmaal door de politie gestopt … om foto’s te maken met de agenten. En dat gebeurde bijna op het einde van de reis in Barcelona. Peter weet nu nog niet wat zijn volgende avontuur wordt maar hij denkt over een reis door Spanje naar Marokko. Voorlopig wil hij alleen rusten en van zijn verblijf op Ibiza genieten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 6 reacties
  1. Denise je hebt gelijk en als de redactie er van wist is het heel jammer want ikzelf ben een grote dierenvriend maar heel misschien als ze dit lezen besteden ze er misschien aandacht aan, wie weet

  2. goh….. hier wordt wel aandacht aan besteed maar een man die van Belgie naar La Cala de Mijas, 2600 km!!!, fietst om geld op te halen voor een asiel, krijgt geen enkele reactie……. terwijl de redactie hiervan op de hoogte was. jammer!

    1. Is dat zo … Zijn we daarvan op de hoogte? Hhmm kunnen we ons niet herinneren maar als we inderdaad een mail hierover hebben gehad zullen we dat zeker plaatsen

  3. Amaai meent ge dat, chapeau! Wij nemen voorlopig het vliegtuig! Misschien met onze zitmaaier er als we ooit gepensioneerd zijn wie weet…

  4. sterke man en sterke tractor maar pas maar op als je naar Marokko gaat, da is niet hetzelfde als Spanje he en daarmee bedoel ik enkel dat er daar andere regels gelden om met een tractor rond te rijden, zou mij eerst goed informeren
    geniet heel veel van Ibiza, daar hebben ze lekkere tapas……

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken