Search
menu
Search

Twee kleine haaien bij een strand aan de Costa Dorada

Oeps ... foto ontbreekt!

Twee kleine haaien bij een strand aan de Costa Dorada

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Donderdagmorgen hebben twee kleine exemplaren van de grote blauwe haai de strandgangers van Roda de Berá verrast door hun aanwezigheid bijna tot op het zand. De aanwezige mensen werden meteen uit het water gehaald want weliswaar is deze haaiensoort niet gevaarlijk voor de mens, men weet nooit hoe een dier kan reageren.

Op een video die door de gemeente van Roda de Berà op Facebook werd geplaatst zijn de haaien te zien. De haaien zwommen tot praktisch op het strand maar draaiden daarna om en zwommen weer rustig weg de open zee in. Diverse minuten later was het verbod op zwemmen opgeheven en kon men weer genieten van het verkoelende zeewater.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Haaien in Spanje[/su_note]

We hebben al vaker vermeld dat er haaien leven in de Middellandse Zee en dat zij regelmatig dichtbij de kust komen waar ze vaak voor angstige momenten zorgen bij de mensen. Men hoeft echter niet bang te zijn voor de haaiensoorten die te vinden zijn in de Middellandse Zee want deze zijn voor de mens ongevaarlijk.

In dit geval ging het om twee exemplaren van de Grote Blauwe Haai (tintorera). Dit is de meest voorkomende haai langs de Spaanse kust. Ondanks dat de tintorera of blauwe haai of prionace glauca veel voorkomt in de Middellandse zee en Atlantische Oceaan wordt deze niet veel gezien langs de Spaanse stranden. Wordt er echter een haai ergens gezien, dan is het bijna altijd de blauwe haai.

Deze haaiensoort is in principe niet gevaarlijk voor de mens maar een dier blijft een dier en als deze zich bedreigd voelt zal hij zich beschermen door te bijten.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?