Twee kleine haaien bij een strand aan de Costa Dorada

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Twee kleine haaien bij een strand aan de Costa Dorada
Beeld: Voorbeeldfoto / Fundación CRAM

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

TARRAGONA – Donderdagmorgen hebben twee kleine exemplaren van de grote blauwe haai de strandgangers van Roda de Berá verrast door hun aanwezigheid bijna tot op het zand. De aanwezige mensen werden meteen uit het water gehaald want weliswaar is deze haaiensoort niet gevaarlijk voor de mens, men weet nooit hoe een dier kan reageren.

Op een video die door de gemeente van Roda de Berà op Facebook werd geplaatst zijn de haaien te zien. De haaien zwommen tot praktisch op het strand maar draaiden daarna om en zwommen weer rustig weg de open zee in. Diverse minuten later was het verbod op zwemmen opgeheven en kon men weer genieten van het verkoelende zeewater.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Haaien in Spanje[/su_note]

We hebben al vaker vermeld dat er haaien leven in de Middellandse Zee en dat zij regelmatig dichtbij de kust komen waar ze vaak voor angstige momenten zorgen bij de mensen. Men hoeft echter niet bang te zijn voor de haaiensoorten die te vinden zijn in de Middellandse Zee want deze zijn voor de mens ongevaarlijk.

In dit geval ging het om twee exemplaren van de Grote Blauwe Haai (tintorera). Dit is de meest voorkomende haai langs de Spaanse kust. Ondanks dat de tintorera of blauwe haai of prionace glauca veel voorkomt in de Middellandse zee en Atlantische Oceaan wordt deze niet veel gezien langs de Spaanse stranden. Wordt er echter een haai ergens gezien, dan is het bijna altijd de blauwe haai.

Deze haaiensoort is in principe niet gevaarlijk voor de mens maar een dier blijft een dier en als deze zich bedreigd voelt zal hij zich beschermen door te bijten.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.