skip to Main Content
Twee kleine haaien bij een strand aan de Costa Dorada
Voorbeeldfoto / Fundación CRAM

Twee kleine haaien bij een strand aan de Costa Dorada

TARRAGONA – Donderdagmorgen hebben twee kleine exemplaren van de grote blauwe haai de strandgangers van Roda de Berá verrast door hun aanwezigheid bijna tot op het zand. De aanwezige mensen werden meteen uit het water gehaald want weliswaar is deze haaiensoort niet gevaarlijk voor de mens, men weet nooit hoe een dier kan reageren.

Op een video die door de gemeente van Roda de Berà op Facebook werd geplaatst zijn de haaien te zien. De haaien zwommen tot praktisch op het strand maar draaiden daarna om en zwommen weer rustig weg de open zee in. Diverse minuten later was het verbod op zwemmen opgeheven en kon men weer genieten van het verkoelende zeewater.

We hebben al vaker vermeld dat er haaien leven in de Middellandse Zee en dat zij regelmatig dichtbij de kust komen waar ze vaak voor angstige momenten zorgen bij de mensen. Men hoeft echter niet bang te zijn voor de haaiensoorten die te vinden zijn in de Middellandse Zee want deze zijn voor de mens ongevaarlijk.

In dit geval ging het om twee exemplaren van de Grote Blauwe Haai (tintorera). Dit is de meest voorkomende haai langs de Spaanse kust. Ondanks dat de tintorera of blauwe haai of prionace glauca veel voorkomt in de Middellandse zee en Atlantische Oceaan wordt deze niet veel gezien langs de Spaanse stranden. Wordt er echter een haai ergens gezien, dan is het bijna altijd de blauwe haai.

Deze haaiensoort is in principe niet gevaarlijk voor de mens maar een dier blijft een dier en als deze zich bedreigd voelt zal hij zich beschermen door te bijten.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken