Chinese winkels in Spanje sluiten vanwege gebrek aan klanten

Chinese winkels in Spanje sluiten vanwege gebrek aan klanten
Beeld: Twitter

Chinese winkels in Spanje sluiten vanwege gebrek aan klanten

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Gedurende jaren groeiden ze als paddestoelen uit de grond en ten tijde van de economische crisis die in 2008 begon en de jaren daarna waren het de meest bezochte winkels. Maar de corona-crisis heeft ervoor gezorgd dat deze buurtwinkels en mega China winkels geen klanten meer hebben waardoor er steeds meer winkels sluiten of wachten met opengaan.

Er zijn veel fake news berichten in omloop over de gesloten Chinese winkels zoals dat de Chinezen bang zijn of dat de Chinese ambassade de eigenaren opdracht heeft gegeven om de winkels te sluiten. Maar de echte reden is dat deze winkels die gedurende jaren druk bezocht werden nu bijna geen klanten hebben.

Daarnaast hebben veel eigenaren van deze mega winkels en de kleine buurtwinkels geen geld meer nadat ze weken verplicht gesloten zijn geweest tijdens de noodtoestand. Maar de voorzitter van de Vereniging van Chinese rechten in Spanje zegt dat het wel meevalt met de sluitingen van winkels.

Volgens haar sluiten er net zoveel Chinese winkels als winkels en bedrijven van Spaanse eigenaren Maar ze geeft ook toe dat veel winkeleigenaars nog even wachten met openen terwijl andere eigenaars nog niet weten wat ze gaan doen. 

Ook Chinese restaurants hebben flink te lijden, niet omdat de Spaanse klanten niet komen maar meer omdat de Chinese klanten nog even wachten met het bezoeken van restaurants. Sommige restaurants hebben meer Chinese klanten dan Europese klanten en ook zij hebben flink te lijden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.