skip to Main Content
Grote aangestoken bosbrand in Galicië bedreigd huizen

Grote aangestoken bosbrand in Galicië bedreigd huizen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

bosbrand4OURENSE – Een grote bosbrand die sinds dinsdag 16.00 uur woedt in de Galisische regio Ourense, bedreigd diverse woningen. Terwijl de brandweermannen met tientallen eenheden, helikopters en vliegtuigen de brand proberen te blussen, heeft de politie een verdachte van het aansteken van de brand aangehouden.

In Galicië vinden vaak de meeste bosbranden van Spanje plaats. In 90% van de gevallen zijn deze aangestoken door de mens, vaak vanwege economische redenen zoals de bouw van woonwijken etc. Meestal worden deze branden dan aangestoken na 20.00 uur in de avond aangezien het blussen vanaf dat tijdstip moeilijker wordt gemaakt vanwege het niet mogen gebruiken van helikopters en vliegtuigen waardoor de branden hun gang kunnen gaan.

In dit geval werd de brand aangestoken rond 16.00 uur ’s-Middags iets wat dus niet normaal is. Terwijl de brandweer begon met de bluswerkzaamheden werd op slechts enkele kilometers van de oorspronkelijke brand nog een brandhaard ontdekt die ook was aangestoken. Op dat moment kon men een verdachte aanhouden.

Een boswachter moest met ademhalingsproblemen na inademing van de intense rook opgenomen worden in het ziekenhuis. Op dit moment is zo’n 200 hectare bos in rook opgegaan en de brand is nog niet onder controle – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken