skip to Main Content
Pokémon Go bijeenkomst Madrid bereikt record aantal deelnemers

Pokémon Go bijeenkomst Madrid bereikt record aantal deelnemers

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

pokemon go madrid spanje recordMADRID – Als je donderdag in Madrid was en toevallig langs het Puerta del Sol plein liep dan zul je wel even raar hebben opgekeken. 3.000 deelnemers aan de eerste “pokequadada” van het land hebben ervoor gezorgd dat Madrid het Guinness Book of Records is ingegaan als stad met meeste deelnemers aan een bijeenkomst van liefhebbers en spelers van het spel. De spelers hebben de intense warmte getrotseerd en uren onder de brandende zon gestaan om te zoeken naar de Pokémons.

Madrid heeft donderdag met de 3000 deelnemers 1000 deelnemers meer gehad dan de laatste recordpoging in de Australische stad Sydney waar toen 2000 deelnemers tegelijk op een plaats Pokémon Go speelden. De organisatie van Madrid had in eerste instantie gekozen voor een bijeenkomst in het Retiro Park maar gezien het feit dat er via de Facebook pagina meer dan 5000 mensen zich hadden aangemeld koos men uiteindelijk voor de Puerta del Sol, het grote plein wat als hart van Madrid en heel Spanje gezien wordt. Het Retiro park zou wel leuker geweest zijn maar het record is gezet, aldus de organisatie.

Pokémon Go werd nog geen twee weken geleden officieel gelanceerd via de app winkels in Spanje en nu al is het een van de meest gedownloade spelletjes. Uiteraard is het hele Pokémon Go gebeuren een hype en de vraag is hoelang dit nog gaat duren maar de makers van het spel Niantic doen er alles aan om de aandacht van de spelers niet minder te laten worden door onder andere dit soort evenementen waarvan er meer gepland staan in het land.

De bijeenkomst in Madrid had er ook mee te maken dat men de aandacht van Niantic wilde vestigen op het feit dat men de zogenaamde Pokémons Legendarios of Pokémon Legends wil vangen. De makers van het spel laten deze schijnbaar alleen los als er grote door Niantic georganiseerde evenementen zijn, iets wat de organisatie in Madrid dus graag wil hebben – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken