skip to Main Content
Spaanse ouders willen hun kind “Wolf” noemen maar dat mag niet

Spaanse ouders willen hun kind “Wolf” noemen maar dat mag niet

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

lobo2aMADRID – Ignacio en Maria uit Madrid, twee kersverse en jonge ouders, willen hun zoon graag de naam “Lobo” geven wat “Wolf” betekent maar dat mag schijnbaar niet. De gemeente Fuenlabrada waar ze hun nieuwgeboren zoon wilden inschrijven, accepteerde de naam “lobo” niet. Daarom hebben de ouder een actie opgezet om handtekeningen te verzamelen via Change.org.

UPDATE: Na een succesvolle campagne met honderden handtekeningen en bekendheden en politici die zich met de naamsbenoeming gingen bemoetien, heeft men besloten het gebruik van de naam “Lobo” toe te staan. Ondanks het feit dat het niet de meest voorkomende naam zal zijn voor een kind past hij wel in het rijtje van Palama (duif) of León (leeuw).

Men kan zich afvragen waarom iemand zijn/haar kind niet de naam Wolf mag geven maar aan de andere kant kan men zich ook afvragen waarom wel. Ignacio en Maria vonden de naam “Lobo” voor hun nieuwgeboren zoon erg gepast want dit betekent een naam die bol staat met karakter. “We willen onze zoon opvoeden met waarden en normen zoals respect, liefde, gelijkheid, liefde voor dieren en de natuur, rechtvaardigheid en vriendelijkheid” aldus vader Ignacio. Voor ons staat de naam “Lobo” hiervoor en dus hebben beide ouders voor die naam gekozen.

De gemeente Fuenlabrada dacht daar echter anders over en wil de naam niet accepteren omdat deze teveel lijkt op een achternaam. Volgens het echtpaar zijn er wel meer voornamen in Spanje die ook gezien kunnen worden als achternamen en daarnaast ook meer diernamen zoals Paloma (duif), Leon (leeuw) en Marta (marter). Lobo zal dus niet verkeerd staan in dat rijtje.

De ouders willen ondanks het weigeren van de gemeente de naam Lobo handhaven en dus hebben ze een handtekeningen actie opgezet op Change.org. Daar zijn inmiddels 2000 handtekeningen verzameld die het met het echtpaar eens zijn. Of deze actie zal helpen is nog maar de vraag maar Ignacio en Maria willen nog niet nadenken over een mogelijke alternatieve naam – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken