skip to Main Content
Stuwmeren Costa del Sol en provincie Málaga beginnen leeg te raken

Stuwmeren Costa del Sol en provincie Málaga beginnen leeg te raken

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

stuwmeren costa del sol málagaMÁLAGA – Het toeristenseizoen in de zomer is begonnen en zoals altijd gaat dat samen met een flinke toename van water in de provincie Málaga, vooral langs de Costa del Sol kustplaatsen. Dat water is afkomstig uit de vele stuwmeren die er in dit deel van Andalusië te vinden zijn maar deze raken steeds minder gevuld. Sommige stuwmeren hebben minder dan 50% aan capaciteit en dat is maar net genoeg om de droge zomermaanden door te komen.

Nu de eerste drukke zomermaand met meer toeristen en inwoners langs de kust voorbij is, is het water wat in de stuwmeren te vinden is snel achteruit gegaan. Het waterniveau is met bijna 22 kubieke hectometer (hm3) achteruit gegaan. Dat is in een maand tijd al bijna net zoveel als de wintermaanden bij elkaar en het waterverbruik in augustus is alleen nog maar meer.

In de provincie Málaga zijn zes grote stuwmeren te vinden die samen goed zijn voor 620 hm3. Op dit moment zijn deze stuwmeren samen nog voor maar 309 hm3 gevuld wat neerkomt op een capaciteit van 49,84%.

Het Viñuela stuwmeer in de Axarquia streek is nog maar voor 40% (68 van de 165 hm3) gevuld terwijl dat vorig jaar eind juli nog 66% was. Het Los Bermejales stuwmeer op de grens tussen de Costa del Sol (Nerja) en Granada is nog voor 53,40% (55 van de 103 hm3) gevuld. Het kleine Casasola stuwmeer is nog maar voor 21,74% gevuld (5 van de 23 hm3) terwijl het El Limonero stuwmeer ook voor slechts 24% gevuld is (6 van de 25 hm3).

Het grootste stuwmeer van de regio, het Guadalhorce-Guadalteba, is voor 53,05% gevuld (148 va de 279 hm3). Het best gevulde stuwmeer van de Costa del Sol of de provincie Málaga is het La Concepción stuwmeer met een capaciteit van 83,87% (52 van den 62 hm3) – (Remco Stoffer)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Back To Top
×Close search
Zoeken